Στην πρώτη θεία λειτουργία της εγκαινιασμένης τραπέζης προεξήρχε ο επίσκοπος Ρωγών Φιλόθεος

Με λαμπρότητα τελέστηκαν τα εγκαίνια του ιερού ναού Αγίου Ανδρέα του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και πνευματική χαρά τελέστηκαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του ιερού ναού Αγίου Ανδρέα του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Αφού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των ιερών λειψάνων πέριξ του ναού, στη συνέχεια τα λείψανα τοποθετήθηκαν στην αγία τράπεζα και ακολούθησε το κέρωμα, το πλύσιμο της επιφάνειας, το μύρωμα και η επίστρωση με το κατασάρκιο.

Στην τελετή των εγκαινίων και την πρώτη θεία λειτουργία της εγκαινιασμένης τραπέζης, προεξήρχε ο επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, συμπαραστατούμενος από τον αρχιμανδρίτη Φιλούμενο Ρουμπή, Γενικό Γραμματέα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον αρχιμανδρίτη Αλέξιο Σάπικα, προϊστάμενο του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Αχαρνών -που ήταν και οι τελετάρχες των εγκαινίων- τον προϊστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Μάξιμο Παυλίδη και άλλους κληρικούς όμορων ενοριών.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο αρχιμανδρίτης Φιλούμενος Ρουμπής ανέλυε τα τελούμενα των εγκαινίων στους πιστούς, ενώ ο θεοφιλέστατος στη σύντομη προσλαλιά του, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για την ευλογία που παρείχε ώστε να πραγματοποιηθεί η τελευταία επιθυμία του αοιδίμου αρχιμανδρίτη Πορφυρίου Δελλή και να τελεστούν σήμερα τα εγκαίνια και των τεσσάρων θυσιαστήριων που διαθέτει ο ναός.

Παράλληλα, επαίνεσε τον προϊστάμενο του ναού π. Μάξιμο Παυλίδη και όλους τους συνεργάτες που κοπίασαν και προσέφεραν τα μέγιστα εμφανώς και αφανώς, ώστε ο περικαλλής αυτός ναός να αποτελεί για την περιοχή ένα πραγματικό κόσμημα.

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις