Τα ιερά λείψανα των μαρτύρων εκόμισε ο επίσκοπος Ρωγών που προεξήρχε του εσπερινού των εγκαινίων

Ο εσπερινός εγκαινίων στον ιερό ναό Αγίου Ανδρέα Δήμου Αγίας Παρασκευής

Με αισθήματα χαράς και συγκίνησης τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο εσπερινός των εγκαινίων στον περικαλλή ιερό ναό Αγίου Ανδρέα του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Νωρίτερα κλήρος και λαός υποδέχθηκαν μπροστά από την είσοδο του ναού τα ιερά λείψανα των μαρτύρων, τα οποία εκόμισε ο επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος και ακολούθως τα εναπέθεσε όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων στην Αγία Τράπεζα του ναού.

Στη συνέχεια ο θεοφιλέστατος χοροστάτησε στον εσπερινό των εγκαινίων, πλαισιωμένος από τον αρχιμανδρίτη Φιλούμενο Ρουμπή, Γενικό Γραμματέα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον αρχιμανδρίτη Αλέξιο Σάπικα, προϊστάμενο του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Αχαρνών, τον προϊστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Μάξιμο Παυλίδη και τους συνεφημερίους του.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, αφού μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, αναφέρθηκε στην τελευταία επιθυμία του κτήτωρος του ναού αρχιμανδρίτη Πορφυρίου Δελλή να πραγματοποιηθεί ο εγκαινιασμός του ναού με την παράκληση ωστόσο να τελεστεί σεμνά και ταπεινά.

Ακολούθως, ο π. Φιλούμενος Ρουμπής, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία των εγκαινίων, εξηγώντας παράλληλα το τυπικό που προηγήθηκε του εσπερινού των εγκαινίων που αποτελεί ένα μοναδικό́ και ανεπανάληπτο γεγονός που συμβαίνει σε κάθε ναό μία φορά́.

Ακούστε ολόκληρη την ομιλία του π. Φιλουμένου Ρουμπή

Να σημειωθεί τέλος ότι με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, αύριο το πρωί θα τελεστεί η ακολουθία των εγκαινίων και αμέσως μετά η πρώτη αρχιερατική θεία λειτουργία επί της εγκαινιασμένης αγίας τραπέζης, από τον επίσκοπο Ρωγών κ. Φιλόθεο.

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις