Την μετέφερε ο μητροπολίτης Βεροίας κατόπιν προσκλήσεως του μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου

Πάνδημη υποδοχή της Παναγίας Σουμελά στη Χαλκίδα

Την Τετάρτη το εσπέρας πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα πάνδημη υποδοχή της ιεράς και θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Σουμελά που μετέφερε ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Μπίρδα και μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Η υποδοχή έγινε έξω από την Ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, τον Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρο, τον ευσεβή κλήρο, τους τοπικούς άρχοντες και τον πιστό λαό που κατέκλισε τους γύρω δρόμους.

Ακολούθησε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο και συγχοροστατούντων του Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρου και του Επιχώριου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος προσεφώνησε τον Μητροπολίτη Βεροίας και την τιμία συνοδεία του και τον ευχαρίστησε για τον κόπο στον οποίο υπεβλήθη να μεταφέρει το ιερό Εικόνισμα από το θρονί του στο όρος Βέρμιο στη Χαλκίδα, τέλος κάλεσε τον Σεβασμιώτατο να κηρύξει το θείο λόγο.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις