Αναχώρησε η Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος από την Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας τελέστηκε ο Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά από τη Συμφερούπολη της Κριμαίας στην Μονή της Παναγίας Δοβρά, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος.

Η Αποστολική Μητρόπολη της Βεροίας είχε τη μεγάλη ευλογία να φιλοξενήσει αυτές τις ημέρες την κάρα του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού, η έλευση της οποίας σήμανε την έναρξη της «5ης Ιατρικής Εβδομάδος του Αγίου Λουκά του Ιατρού» και των «ΚΘ’ Παυλείων». Με συγκίνηση ο κ. Παντελεήμων, η αδελφότητα της Ιεράς Μονής και το πλήθος των ευλαβών προσκυνητών έψαλλαν την παράκληση των δύο Αγίων Ιατρών, στο τέλος της οποίας αναχώρησε η Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος.

Οι εκδηλώσεις της «5ης Ιατρικής Εβδομάδος του Αγίου Λουκά του Ιατρού» πρόκειται να ολοκληρωθούν το εσπέρας της 11ης Ιουνίου, ημέρα της κοιμήσεως του Θαυματουργού Αγίου, κατά την οποία στον υπό κατασκευή Ιερό Ναό του θα ψαλούν τα εγκώμια της κοιμήσεως του Αγίου.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ολόθερμες ευχαριστίες του προς τον σεβαστό Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου Γέροντα Ευδόκιμο, ο οποίος παρά το γήρας του μετέφερε με προθυμία την Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις