Των ιερών ακολουθιών της πανηγύρεως προέστη ο μητροπολίτης Γρεβενών Δαβίδ

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Τη μεγάλη δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου εόρτασε η Εκκλησία της Θεσσαλονίκης κατά την οποία πανηγυρίζει ο ομώνυμος μεγαλοπρεπής και ιστορικός Ιερός Ναός (1894) της μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Των ιερών ακολουθιών της πανηγύρεως, του αρχιερατικού εσπερινού και της αρχιερατικής θείας λειτουργίας, προέστη κατόπιν προσκλήσεως από τον Παναγιώτατο, ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ. Πλήθος κληρικών πλαισίωσαν τον Σεβασμιώτατο με πρώτον τον Πρωτοσύγκελλο της Θεσσαλονίκης, αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβο Αθανασίου.

Κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών προσήλθαν πιστοί κάθε ηλικίας για να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα της Αναλήψεως. Ο ιερός ναός της Αναλήψεως του Κυρίου αποτελεί έναν από τους ιστορικούς ναούς της πόλης καθώς και η θέση που βρίσκεται είναι σε μία από τις πιο πολυσύχναστες λεωφόρους, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας.

Ο Σεβασμιώτατος τόσο κατά την διάρκεια του αρχιερατικού εσπερινού όσο και κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας, κήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρθηκε με σαφήνεια στην μεγάλη Δεσποτική εορτή της Εκκλησίας μας.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για την πρόσκληση του να συμμετάσχει ως προεξάρχων της φετινής Πανηγύρεως και εν συνεχεία συνεχάρη εγκάρδια τον Προϊστάμενο Αρχιμανδρίτη π. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης για την άρτια προετοιμασία και οργάνωση της Πανηγύρεως. Να αναφερθεί ότι στο ιερό παρέστη κατά τη διάρκεια του εσπερινού συμπροσευχόμενος ο μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank
Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank
  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • 01

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις