Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Πολιούχων Τριπόλεως

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η ιερά μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου, πολιούχων Τριπόλεως, το διήμερο 21 και 22 Μαΐου στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Στην εορτή είχαν προσκληθεί από τον Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλέξανδρο, οι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, Ηλείας κ. Αθανάσιος και Ιερισσού κ. Θεόκλητος.

Το απόγευμα της Παραμονής, έγινε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Νεομαρτύρων από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών και της Τιμίας Κάρας από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, όπου φυλάσσονται αντίστοιχα και εν συνεχεία τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε και μίλησε ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος.

Ανήμερα της Εορτής, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, συνιερουργούντων των Μητροπολιτών Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανασίου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, πραγματοποιήθηκε Μεθέορτος Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε και μίλησε ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η Λιτανεία των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας των Νεομαρτύρων δεν πραγματοποιήθηκε.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, απηύθυνε λόγους πατρικούς και μεστούς επικαίρων μηνυμάτων προς τον Λαό του Θεού, από το Μαρτύριο και τη μαρτυρία των αγίων μας, ιδιαίτερα δε προς τους άρχοντας και κατέληξε με ευχές προς όλους τους συμμετάσχοντας.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις