Με αρχιερατικό συλλείτουργο και μεγαλοπρεπή λιτάνευση της τιμίας κάρας του αγίου

Τα Τρίκαλα τίμησαν τον πολιούχο τους Άγιο Βησσαρίωνα

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και μέσα στην αναστάσιμη χαρά τελέστηκε η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Ημών Βησσαρίωνος Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του Θαυματουργού, Πολιούχου και προστάτου της πόλεως των Τρικάλων και της Ιεράς Μητροπόλεώς.

Το πρωί της 14ης Μαΐου, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων, τελέσθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο με προεξάρχοντα το Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Πλάτωνα και συνιερουργούντων του Μητροπολίτου Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και του Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, ενώ έψαλλε ο χορός των Πατέρων της Ιεράς Μονής Δουσίκου.

Στον πανηγυρικό της ημέρας ο Μητροπολίτης Λαγκαδά αναφέρθηκε στη σημερινή εορτή του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος εκθειάζοντας λαμπρά σημεία του βίου του. Ευχήθηκε δε ο Πολιούχος των Τρικάλων, άγιος Βησσαρίων να είναι βοηθός και αρωγός στην ζωή και το έργο όλων των ευλαβών χριστιανών και πρόξενος όλων των πνευματικών αγαθών σε όλους τους ανθρώπους. Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Χρυσόστομος στην σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε οφειλετικώς τους αρχιερείς που ήρθαν και λάμπρυναν την Πανήγυρη αυτή της Ιεράς Μητροπόλεώς με την παρουσία τους.

Περισσότερο δε ευχαρίστησε το χριστεπώνυμο πλήθος του Θεού, τους ευλαβείς προσκυνητές που ήρθαν από παντού για να προσκυνήσουν να λάβουν την ευλογία από την Χαριτόβρυτο Κάρα του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος και την Τιμία Κάρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε από τους αρχιερείς η Επίσημη Δοξολογία για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο αρχιερατικός εσπερινός της εορτής όπου χοροστάτησε ο Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος προηγουμένως υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα στα Προπύλαια του Ιερού Ναού την οποία εκόμισε από την Ιερά Μονή Δουσίκου όπου και φυλάσσεται, ο κ. Χρυσόστομος συνοδευόμενος από τον Καθηγούμενο π. Βησσαρίωνα και αδελφούς της μονής. Μαζί του συγχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Πλάτων και Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, ενώ έψαλλε ο εκλεκτός χορός ιεροψαλτών.

Ακολούθησε μεγαλοπρεπέστατη ιερά Λιτάνευση της κάρας και της εικόνας του Αγίου Βησσαρίωνος στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, όπου τελέσθηκε η αρτοκλασία, με την συμμετοχή των αρχιερέων, του ιερού κλήρου και παρουσία όλων των αρχόντων του τόπου.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός με αναφορές στον θαυμαστό βίο του Πολιούχου της πόλεως αλλά και στις μύριες δυσκολίες της σημερινής εποχής (αρρώστιες, προδοσίες, δυστυχήματα κ.λπ.) κάνοντας μάλιστα μνεία στα «αδικοσκοτωμένα παιδιά» των Τεμπών και στις μανάδες «που ακόμα ουρλιάζουν από τον πόνο τους».

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank
Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις