Ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον πρωτοψάλτη Κυριαζή Δασκαλούδη για την εξηντάχρονη προσφορά του

Με επιτυχία oλοκληρώθηκε το πρώτο Φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής Λάρισας

Με μεγάλη συμμετοχή των φιλόμουσων Λαρισαίων ολοκληρώθηκε το Ά Φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής Λάρισας. Στη σημερινή παρουσίαση το κοινό απόλαυσε αρχικά την χορωδία των «Θεσσαλών Μελωδών» υπό τη Διεύθυνση του χοράρχη αυτής κ. Γεωργίου Λεμονόπουλου. Οι χορωδοί παρουσίασαν Αναστάσιμους Ύμνους και Ύμνους του Αγίου.

Στη συνέχεια το «Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι», υπό τη Διεύθυνση του κ. Θεοδόση Διαμάντη, παρουσίασε το πλούσιο πρόγραμμά του με Αναστάσιμους Ύμνους του Πεντηκοσταρίου. Την μουσική βραδιά ολοκλήρωσε ο «Μητροπολιτικός Χορός Λαρίσης » υπό τη Διεύθυνση του κ. Ευαγγέλου Γκίκα. Ο Χορός παρουσίασε Αναστάσιμους Ύμνους και Ύμνους του Πολιούχου. Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε η Ερίτιμος δ. Ελίνα Διαμάντη.

Ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τίμησε τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού κ. Κυριαζή Δασκαλούδη για την εξηντάχρονη προσφορά του. Τόνισε δε ότι δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η αγάπη των Λαρισαίων για την Βυζαντινή Μουσική αναδεικνύοντας πολλούς καταξιωμένους πλέον ιεροψάλτες. Ευχαρίστησε επίσης την οικογένειά του, την σύζυγό του γιατί υπήρξε το στήριγμα του μεγάλου ψάλτου στην πορεία του όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε του χρόνου στον εορτασμό του Πολιούχου μας να αξιωθούμε και πάλι να βρεθούμε στον Άγιο Αχίλλιο παραμονές της εορτής του για το επόμενο Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις