Στον ομώνυμο ιερό ναό που έχει ανεγερθεί προς τιμήν τους

Το νησί της Ευβοίας πανηγύρισε τους προστάτες και εφόρους του αγίους

Την Κυριακή του Παραλύτου το Νησί της Ευβοίας πανηγύρισε τους προστάτες και εφόρους του, τους Ευβοείς Αγίους στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό που έχει ανεγερθεί προς τιμήν τους, στην συνοικία Έξω Παναγίτσα της Χαλκίδος, με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου, Καρπενησίου κ. Γεωργίου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, του συνόλου σχεδόν του Ιερού Κλήρου της Πόλεως και πλήθους ευσεβών χριστιανών.

Το Σάββατο το απόγευμα έλαβε χώρα ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο  χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, με την συμμετοχή και του κ. Χρυσοστόμου, παρόντων πολλών Ιερέων της Πόλεως Χαλκίδος, των περιχώρων της και ευσεβών χριστιανών. Την Κυριακή το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος και εν συνεχεία το αρχιερατικό συλλείτουργο στο οποίο προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντων μετά του προεξάρχοντος, των αρχιερέων Ειρηνουπόλεως και Χαλκίδος.

Πριν την απόλυση ευλογήθηκαν υπό των αρχιερέων εόρτια κόλλυβα των Αγίων και ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους αρχιερείς για την παρουσία τους, όπως και όσους συνετέλεσαν στην διοργάνωση και αγαθή έκβαση της Πανηγύρεως, με προεξάρχοντα τον Προϊστάμενο της Ενορίας Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Παπακωνσταντίνου

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις