Προσήλθε πλήθος πιστών για να λάβει τη χάρη και ευλογία των ιερών θησαυρισμάτων της μητρόπολης

Με αρχιερατικό συλλείτουργο κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για τους Οσίους Μετεωρίτες Πατέρες στην Καλαμπάκα

Με αρχιερατικό συλλείτουργο κορυφώθηκαν το πρωί της Κυριακής του Παραλύτου στην Καλαμπάκα οι εορτασμοί για τη Σύναξη Πάντων των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων στον ομώνυμο περικαλλή ναό της πόλης.

Στην ακολουθία προεξήρχε ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Γόρτυνος κ. Νικηφόρος, Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Σταγών κ. Θεόκλητος και ο επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος ανέλαβε και την διακονία του θείου λόγου.

Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο εόρτιος εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Νικηφόρου και συμπαραστατουμένων των ανωτέρω αρχιερέων και επισκόπων με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών. Τον θείο λόγο ωστόσο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα κήρυξε ο μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος.

Μια ημέρα νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί η υποδοχή των ιερών λειψάνων των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων στον ομώνυμο ιερό ναό των αγίων στην Καλαμπάκα, τα οποία μετέφεραν οι πατέρες των μονών και τα υποδέχθηκε εκ μέρους του μητροπολίτη Σταγών κ. Θεοκλήτου, ο πρωτοσύγκελλος της μητρόπολης, αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης.

Να σημειωθεί, ότι σε όλες τις ιερές ακολουθίες συνέρρευσε πλήθος πιστών για να προσκυνήσει αλλά και να λάβει τη χάρη και ευλογία των ιερών θησαυρισμάτων της μητρόπολης, τα οποία φυλάσσονται ως πολύτιμος θησαυρός στις μονές των Μετεώρων, ενώ σε όλες τις ανωτέρω ακολουθίες έψαλλε ο Βυζαντινός Ψαλτικός Χορός νέων, «Ενήχημα».

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις