Ιερούργησε στην αγία Μαρίνα Μελισσίων με αφορμή τα εγκαίνια του ναού που τελέστηκαν χθες

Καρπενησίου: “Τα εγκαίνια είναι κάτι το ιδιαίτερο για ανθρώπους που μπορούν να εμβαθύνουν πνευματικά”

Αρχιερατική θεία λειτουργία τελέστηκε σήμερα το πρωί στον ιερό ναό αγίας Μαρίνης Μελισσίων με αφορμή τα εγκαίνια του ναού που τελέστηκαν με λαμπρότητα χθες από τον μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο.

Της σημερινής ακολουθίας χοροστάτησε ο μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Νικόδημο Παχόγλου, τον ιεροκήρυκα της μητροπόλεως αρχιμανδρίτη Νικάνωρ Καραγιάννη και άλλους ιερείς.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο π. Νικάνωρ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως, «ζούμε σε μία εποχή αμφισβήτησης των πάντων για αυτό πολλοί αναρωτιούνται γιατί άραγε μας χρειάζονται οι ναοί, αν υπάρχει θεός και αν βρίσκεται παντού».

Προσπαθώντας να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα, ο ιεροκήρυκας της μητροπόλεως Κηφισίας επεσήμανε πως, «ο θεός είναι ανενδεής δεν έχει ανάγκη από κάθε τι ανθρώπινο, δεν περιορίζεται στο χώρο και το χρόνο, όμως εμείς είμαστε άνθρωποι. Έχουμε ανάγκη από τόπους που να μας θυμίζουν την υπερβατική του πραγματικότητα και παρουσία. Εμείς έχουμε ανάγκη να χτίσουμε ναούς και να συχνάζουμε σε αυτούς για να αισθανόμαστε το Θεό. Να μετέχουμε στα μυστήριά του για να αγγίζουμε τα αποτυπώματα και τα χνάρια της παρουσίας του», κατέληξε.

Από τη μεριά του ο μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τόσο τον προϊστάμενο του ναού π. Νικόδημο όσο και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την πρόσκληση να προεξάρχει της σημερινής θείας λειτουργίας, αλλά και τον μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο, για την άδεια που του παρείχε να λειτουργήσει στο ναό πρώτη φορά μετά τα εγκαίνια.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε μάλιστα πως, «τα εγκαίνια είναι κάτι το ιδιαίτερο για ανθρώπους που μπορούν να εμβαθύνουν πνευματικά και είναι μία ξεχωριστή ημέρα η χθεσινή, όπως είναι ξεχωριστή ημέρα για τον καθένα μας η ημέρα της βαπτίσεως», ενώ κατέληξε ευχόμενος, «τη χάρη αυτή που δέχτηκε ο ναός και δέχεται σε κάθε θεία λειτουργία, να την έχουμε στις ψυχές μας και να είμαστε άνθρωποι χαριτωμένοι, ευλογημένοι και αγιασμένοι».

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις