Στην πρώτη θεία λειτουργία της εγκαινιασμένης τραπέζης προεξήρχε ο μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος

Με λαμπρότητα τελέστηκαν τα εγκαίνια του ιερού ναού αγίας Μαρίνης Μελισσίων

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και πνευματική χαρά τελέστηκαν σήμερα το πρωί μέσα στην αναστάσιμη περίοδο του Πάσχα τα εγκαίνια του ιερού ναού αγίας Μαρίνης Μελισσίων.

Αφού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των ιερών λειψάνων πέριξ του ναού, στη συνέχεια τα λείψανα τοποθετήθηκαν στην αγία τράπεζα και ακολούθησε το κέρωμα, το πλύσιμο της επιφάνειας, το μύρωμα και η επίστρωση με το κατασάρκιο.

Στην τελετή των εγκαινίων και την πρώτη θεία λειτουργία της εγκαινιασμένης τραπέζης, προεξήρχε ο οικείος μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον προϊστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Νικόδημο Παχόγλου, τους αρχιερατικούς επιτρόπους Εκάλης-Νέας Ερυθραίας αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Ντέτσικα, Αμαρουσίου αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Κατάρα, Πεύκης-Μεταμορφώσεως αρχιμανδρίτη Ευστράτιο Δελατόλα και αρκετούς ιερείς της μητροπόλεως.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο κ. Κύριλλος σημείωσε πως, «ο ναός της αγίας Μαρίνης αποτελεί ένα κόσμημα για την περιοχή των Μελισσίων, για αυτό θα ήθελα να πούμε ένα αιωνία η μνήμη σε όλους εκείνους που έχουν φύγει από τη ζωή, δούλεψαν πριν από εμάς, για να τα βρούμε εμείς και να τα κάνουμε σήμερα».

Ο μητροπολίτης Κηφισίας ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του ναού π. Νικόδημο, ο οποίος, όπως τόνισε, ανέλαβε το βαρύ αυτό έργο της ανέγερσης του ναού και τον προέτρεψε να απολαύσει τώρα τους κόπους του με ησυχία και ηρεμία. Ευχαριστίες, απηύθυνε ωστόσο και σε όλους τους πιστούς που πλαισίωσαν και αγάπησαν την ενορία της αγίας Μαρίνης.

Να σημειωθεί τέλος, ότι τους ύμνους των εγκαινίων έψαλε πολυμελής βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Γεωργίου Χατζηχρόνογλου. Υπενθυμίζεται, ότι το πρωί της Κυριακής του Παραλύτου θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου.

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις