Μετά από πρόσκληση του Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ και κατόπιν ευλογίας του Οικουμενικού Πατριάρχη

Η τιμία κάρα του Αποστόλου Θωμά από την Πάτμο στην Ρουμανία

Μετά από  πρόσκληση του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ και του Επισκόπου  Αλεξάνδρειας και Τελέορμαν κ. Γαλακτίωνος καί κατόπιν της Πατριαρχικής Ευλογίας και Αδείας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, μεταφέρθηκε η Αγία Κάρα του Αγίου  Αποστόλου Θωμά από τις 28 Απριλίου έως 2 Μαΐου, από την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος της Επισκοπής Αλεξάνδρειας και Τελέορμαν πλησίον της πόλεως Αλεξάνδρειας  Ρουμανίας.

Την Αγία Κάρα του Αποστόλου Θωμά συνόδευσε τετραμελής αποστολή με επικεφαλής τους ιερομονάχους Πολύκαρπο και Βαρθολομαίο αδελφούς της Ιεράς Μονής Πάτμου. Το πανίερο τούτο κειμήλιο αφίχθη στο Βουκουρέστι το πρωί της Παρασκευής 28 Απριλίου και ευθύς αμέσως μεταφέρθηκε οδικώς στο ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Εκκλησία της εν Βουκουρέστι Ελληνικής Κοινότητας, πλησίον της Ελληνικής Πρεσβείας, όπου το υποδέχθηκε η κα Πρέσβης της Ελλάδος Σοφία Γραμματά μαζί με τους Πρόξενους, τους Ακολούθους και όλο το προσωπικό που υπηρετεί στην Ελληνική Πρεσβεία, καθώς και ο εφημέριoς της Ελληνικής κοινότητας π. Ιωάννης  Moldoveanu.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας η τιμία Κάρα του Αποστόλου Θωμά έτυχε επισήμου υποδοχής στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος από τον Θεοφιλέστατο Ἐπίσκοπο Αλεξάνδρειας και Τελέορμαν κ. Γαλακτίωνα. Η έλευσις του Αποστολικού Λειψάνου πραγματοποιήθηκε εξ’  αφορμής της ετήσιας πανηγύρεως της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος, επί τη Κυριακή των Μυροφόρων κατά την οποία τελέστηκε υπαίθριο αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κίτρους κ. Γεωργίου, ο οποίος κόμισε προς προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου της Αγίας  Αικατερίνης  και συλλειτουργούντων επτά αρχιερέων της Ρουμανικής Εκκλησίας.

Άξιον λόγου η μεγάλη προσέλευση πιστών που κατέκλυσαν τους χώρους της Ιεράς Μονής δια να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα καθόλο το το τετραήμερο υπολογιζόμενης στους τριάντα χιλιάδες πιστών. Την Τρίτη 2 Μαΐου προ της αναχωρήσεως της Αγίας Κάρας του Αποστόλου Θωμά για την Ελλάδα τα Ιερά Λείψανα μεταφέρθηκαν στο Βουκουρέστι στην Ιερά Μονή Radu Voda προς προσκύνηση της εκεί Αδελφότητος  και εν συνεχεία την ιερά αποστολή την υποδέχθηκε στο Πατριαρχικό Μέγαρο ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη των εκκλησιαστικών αντιπροσωπειών που μετέφεραν τα Ιερά Λείψανα στη Ρουμανία, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις