Το ιερό θησαύρισμα υποδέχθηκαν ο επίσκοπος Χριστιανουπόλεως Προκόπιος και πλήθος κόσμου

Την κάρα του αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου υποδέχθηκε ο ιερός ναός αγίου Διονυσίου Αχαρνών

Με συγκίνηση και ευλάβεια ο ιερός ναός του αγίου Διονυσίου Αχαρνών μέσα στην αναστάσιμη περίοδο του Πάσχα υποδέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης την τιμία κάρα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από την ιερά μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους.

Το ιερό θησαύρισμα μετέφερε ο αδερφός της μονής ιερομόναχος π. Θεωνάς και το υποδέχθηκαν ο επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος -που εκπροσώπησε τον μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα- ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Καλαθάς, κληρικοί της μητροπόλεως Ιλίου, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε δέηση από τον επίσκοπο Χριστιανουπόλεως μπροστά από την τιμία κάρα και στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού. Στην ομιλία του ωστόσο αναφέρθηκε στον άγιο Γεώργιο ο οποίος όπως τόνισε είναι ο κατεξοχήν άγιος που βίωσε το πάθος και την ανάσταση του κυρίου.

«Όποιος πιστεύει στην ανάσταση του Χριστού δεν φοβάται το θάνατο και δεν φοβάται να απέλθει από αυτόν τον πρόσκαιρο κόσμο που ζούμε γιατί ποθεί να ενωθεί με το Χριστό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Προκόπιος για να προσθέσει πως, «για αυτό και ο άγιος Γεώργιος έδωσε τη ζωή του γιατί πίστευε στην αιωνιότητα και πίστευε ότι ο Χριστός νίκησε τον θάνατο και κατατρόπωσε τον διάβολο».

Ο θεοφιλέστατος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα για την εκτίμηση που δείχνει προς το πρόσωπό του και κυρίως για την ευλογία που του έδωσε να προεξάρχει της υποδοχής της τιμίας κάρας, έκλεισε ευχόμενος, «ο άγιος Γεώργιος να μας χαρίζει την αγάπη και τον πόθο που είχε για το Χριστό και κυρίως να μας δώσει τη δύναμη που χρειαζόμαστε στην εποχή που ζούμε την αμαρτωλή, να ομολογούμε πάντοτε το Χριστό τον οποίο και εκείνος ομολόγησε».

Να σημειωθεί τέλος, ότι καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του ιερού λειψάνου στο ναό θα τελείται καθημερινά το πρωί θεία λειτουργία, το μεσημέρι στις 12 παράκληση προς τον άγιο Γεώργιο και το απόγευμα στις 18:00 εσπερινός και παράκληση προς την Παναγία. Την παρασκευή ωστόσο 5 Μαΐου στις 9 το βράδυ θα τελεστεί κατανυκτική αγρυπνία κατά το αγιορείτικο τυπικό.

Το λείψανο θα τίθεται προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών καθημερινά από τις 8:00 το πρωί έως και τις 20:30 το βράδυ, ενώ η αναχώρησή του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι, αφού νωρίτερα το πρωί τελεστεί η αρχιερατική θεία λειτουργία.

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις