Ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εξόδου του Μεσολογγίου

Η Πόλη του Μεσολογγίου με θρησκευτική κατάνυξη και πατριωτική υπερηφάνεια τιμά εφέτος την 197η Επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων μια από τις ηρωικότερες σελίδες των εθνικών μας αγώνων.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετέχουν προσκεκλημένοι του Μητροπολίτη Αιτωλίας κ. Δαμασκηνού, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και ο Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου. Το πρωί του Σαββάτου οι αρχιερείς μετέβησαν στον Κήπο των Ηρώων και τέλεσαν επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Φιλελλήνων, παρουσία των τοπικών αρχών. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Φιλελλήνων, στο Μνημείο του Ελβετού Φιλέλληνα Ιωάννη – Ιακώβου Μάγερ και στο Μνημείο των Κυπρίων Αγωνιστών.

Στη συνέχεια με λιτανευτική πομπή μεταφέρθηκαν η Εικόνα της Εξόδου, το Ιερό Λάβαρο και ο Σταυρός Ευλογίας του Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ από το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος. Αμέσως μετά οι αρχιερείς τέλεσαν επιμνημόσυνες δεήσεις και οι τοπικές αρχές κατέθεσαν στεφάνια στον τόπο θανάτου του Λόρδου Βύρωνος, τιμώντας την 199η επέτειο του θανάτου του, στο Μνημείο του Ελβετού Φιλέλληνα Ιωάννη – Ιακώβου Μάγερ και στον ανδριάντα του Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ, τιμώντας την 197η επέτειο από τον θάνατό τους.

Το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος θα τελεστεί ο αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου και συγχοροστατούντων των δύο μητροπολιτών. Θα ακολουθήσει η λιτανευτική πομπή με επικεφαλής την Εικόνα της Εξόδου, τον Σταυρό Ευλογίας του Επισκόπου Ρωγών και το Ιερό Λάβαρο, από τον Ιερό Ναό στον Κήπο των Ηρώων, η επιμνημόσυνη δέηση, η κατάθεση στεφάνων και η αναπαράσταση της ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις