Ο ιερομόναχος Ιάκωβος Σιμωνοπετρίτης ομιλητής στον κύκλο ομιλιών της μητρόπολης Βελγίου

Την Δευτέρα ο Ιερομόναχος Ιάκωβος Σιμωνοπετρίτης ομίλησε στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου «Ορθόδοξος Λόγος». Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα διαλέξεων του «Ορθοδόξου Κέντρου Ambiorix».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μία προσευχή υπέρ της ειρήνης στον κόσμο και στην Ουκρανία, ευχόμενοι οι υπεύθυνοι να λάβουν την απόφαση του άμεσου τερματισμού του πολέμου, από τον Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα και από τον Μητροπολίτη εν Κεντρώα και Δυτική Ευρώπη κ. Αντώνιο (Πατριαρχείο Βουλγαρίας). Στην συνέχεια, ο Μητροπολίτης Βελγίου έλαβε τον λόγο, καλωσορίζοντας τους παριστάμενους ιεράρχες, τους πρέσβεις και τον κόσμο και παρουσίασε τον προσκεκλημένο ομιλητή, ο οποίος στην συνέχεια ανέπτυξε το θέμα «Πρόσκληση για μετάνοια».

Ακολούθησε συζήτηση, όπου ο πατήρ Ιάκωβος είχε την δυνατότητα να εξηγήσει λεπτομερέστερα κάποιες πτυχές του θέματος. Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ευχαρίστησε τον πατέρα Ιάκωβο για τον κόπο του να έλθει στο Βέλγιο κομίζοντας την αγάπη του και την εμπειρία του από την ζωή του ως υποτακτικός του μακαριστού Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου καθώς και του νυν Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Γέροντος Ελισαίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης εν Κεντρώα και Δυτική Ευρώπη κ. Αντώνιος (Πατριαρχείο Βουλγαρίας), ο Επίσκοπος κ. Δοσίθεος (Πατριαρχείο Γεωργίας), ο Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ, ο Πρέσβυς της Ελλάδος στο Βέλγιο κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος, ο Πρέσβυς της Βουλγαρίας στο Βέλγιο κ. Plamen Bonchev, η Πρέσβης της Ρουμανίας στο Βέλγιο κα Andreea Păstârnac, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Βέλγιο, οι Άρχοντες της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, Άρχων Ορφανοτρόφος κ. Boris Gurov και Άρχων Πρωτονοτάριος Δρ. Κωνσταντίνος Βαμβακάς, καθώς και κληρικοί και πλήθος κόσμου.

Υπενθυμίζουμε ότι η επόμενη εκδήλωση του «Ορθοδόξου Λόγου» θα λάβει χώρα μετά το Πάσχα στις 25 Απριλίου στο «Ορθόδοξο Κέντρο Ambiorix» με προσκεκλημένο ομιλητή τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος θα ομιλήσει με θέμα «Η χαρά της Αναστάσεως».

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις