Στη θεία λειτουργία και τη δοξολογία προεξήρχε ο μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος

Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στον ομώνυμο ναό στη Νέα Ερυθραία

Με λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα το πρωί ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου και της 25ης Μαρτίου του 1821 στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ναό στη Νέα Ερυθραία. 

Στον όρθρο και τη θεία λειτουργία προεξήρχε ο μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελλο της μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Κωνσταντίνο Χαραλαμπόπουλο και τους εφημερίους του ναού.

Ο ιεράρχης στο κήρυγμά του παίρνοντας αφορμή από τη διπλή εορτή επεσήμανε πως, “η εορτή του ευαγγελισμού είναι το θεμέλιο της σωτηρίας μας και η αρχή του μυστηρίου της θείας οικονομίας και όλα αυτά τα καλά για την ανθρωπότητα έγιναν δια της Θεοτόκου”.

Ακούστε ολόκληρη την ομιλία του μητροπολίτη Κηφισίας

Παράλληλα επεσήμανε πως, “τη ημέρα αυτή διάλεξε να ελευθερώσει και την πατρίδα μας από τον τύραννο που τετρακόσια χρόνια τον είχαμε στο κεφάλι. Να είμαστε πλέον ελεύθεροι να ανυμνούμε τον Θεό, αφού την επανάσταση αυτή την είχε υπογράψει εκείνος και ήταν θέλημά του”.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας τελέστηκε δοξολογία παρουσία της Υπουργού Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, του δημάρχου Κηφισίας, βουλευτών, δημοτικών συμβούλων, των επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας, της φιλαρμονικής ορχήστρας του δήμου και των σημαιοφόρων μαθητών από τα σχολεία της περιοχής. Ακολούθως, άπαντες μετέβησαν στον κεντρικό δρόμο της Νέας Ερυθραίας για την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις