Τα μετέφερε ο ηγούμενος της μονής και τα υποδέχθηκε ο επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος

Με λαμπρότητα ο Άγιος Γεώργιος Κυνοσάργους υποδέχθηκε τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου

Με συγκίνηση και ευλάβεια η Πρωτεύουσα και συγκεκριμένα ο ιερός ναός αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου από την ιερά μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας.

Τα ιερά θησαυρίσματα μετέφερε ο ηγούμενος της μονής, π. Ιερόθεος Παπαθανασίου και τα υποδέχθηκαν στα προπύλαια του ναού ο επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Κουντούρης, κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε δέηση από τον επίσκοπο Ευρίπου μπροστά από τα Άχραντα Πάθη και στη συνέχεια τελέστηκε η ακολουθία του εσπερινού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών, χοροστατούντος του επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε τόσο στη μεγάλη ευλογία που λαμβάνουμε από την παρουσία των Αχράντων Παθών όσο και στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ακούστε ολόκληρη την ομιλία του επισκόπου Ευρίπου

Απο τη μεριά του, ο π. Δημήτριος Κουντούρης, ευχαρίστησε θερμά τον π. Ιερόθεο για την μεταφορά των ιερών θησαυρισμάτων στην ενορία και τον παρακάλεσε να μεταφέρει τις ευχαριστίες του και στον μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμο. Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον θεοφιλέστατο που λάμπρυνε με την παρουσία του τόσο την υποδοχή όσο και τις ιερές ακολουθίες.

Υπογραμμίζεται, ότι καθόλη τη διάρκεια του προσκυνήματος κάθε πρωί θα τελείται θεία λειτουργία, ενώ κάθε απόγευμα στις 7 θα τελείται το Μεγάλο Απόδειπνο, εκτός από την Τετάρτη που θα τελεστεί η ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος και την Παρασκευή ο Όρθρος μετά του Ακαθίστου Ύμνου.

Την Κυριακή το πρωί στο ναό θα ιερουργήσει ο μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη το απόγεμα στην ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου θα χοροστατήσει ο επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος. Την επόμενη Κυριακή στη θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Να σημειωθεί, ότι τους ύμνους της εορτής απέδωσαν θαυμάσια οι ψάλτες του ναού κ. Ιωάννης Τριανταφυλλόπουλος και κ. Παναγιώτης Κατσικονούρης. Τέλος, τα Άχραντα Πάθη θα παραμείνουν στον ιερό ναό αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής 2 Απριλίου, ενώ ο ναός θα είναι καθημερινά ανοικτός από τις 7:00 έως τις 22:00.

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις