Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων

Σταγών: “Ο Κύριος προτρέπει τον κάθε έναν από εμάς να σηκώσει τον Σταυρό που του έχει δοθεί και να τον ακολουθήσει”

Με την δέουσα λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάσθηκε η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως κατά την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

Επίκεντρο του εορτασμού ο Βυζαντινός Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας. Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε η υποδοχή από τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο της βυζαντινής ιεράς εικόνας της Σταυρώσεως του Κυρίου, η οποία φυλάσσεται για λόγους ασφαλείας στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ και είναι κτήμα του Ναού. Εν συνεχεία, τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του κ. Θεοκλήτου.

Το πρωί της Κυριακής, ο κ. Θεόκλητος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ενώ λιτανεύτηκε ο τίμιος Σταυρός και τέθηκε προς προσκύνηση και ενίσχυση του πιστού λαού. Ο Μητροπολίτης Σταγών αναφέρθηκε στο κήρυγμά του στην αγομένη εορτή καθώς και στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, όπου ο Κύριος προτρέπει τον κάθε έναν από εμάς να απαρνηθεί τον εαυτό του, να σηκώσει τον Σταυρό που του έχει δοθεί και να τον ακολουθήσει.

Το απόγευμα της Κυριακής τελέσθηκε στον ίδιο ναό η ακολουθία του Δ΄ κατανυκτικού εσπερινού, ενώ μετά την απόλυση ο Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυξ της μητροπόλεως Χρίστος Κυριαζόπουλος, ανέπτυξε ομιλία με ιστορικά και θεολογικά στοιχεία από την εορτή της προσκυνήσεως του τιμίου Σταυρού.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις