Στον εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Άρτης καλλίνικος και συγχοροστάτησε πλειάδα ιεραρχών

Η Καλαμπάκα τιμά την μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Θεοκλήτου

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου οι εόρτιες ακολουθίες για τη μνήμη του αγίου μάρτυρος Θεοκλήτου στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας.

Στον αρχιερατικό εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος και συγχοροστάτησαν οι μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Κίτρους κ. Γεώργιος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Καστορίας κ. Καλλίνικος και Σταγών κ. Θεόκλητος, ο οποίος φέρει και το όνομα του τιμωμένου μάρτυρος.

Ο κ. Θεόκλητος, στην σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε θερμά τους ιεράρχες για την παρουσία τους, τους μοναχούς και τις μοναχές, τους κληρικούς, τους άρχοντες του τόπου, καθώς και τους πολυπληθείς πιστούς που γέμισαν τον μητροπολιτικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος για να του ευχηθούν.

Να σημειωθεί, ότι αύριο το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος και ακολούθως ο Σεβασμιώτατος θα δεχτεί τις ευχές των πιστών.

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις