Τέλεσε την ενθρόνιση του νέου Επισκόπου Νιέρι Παναρέτου

Ολοκληρώθηκε η ποιμαντική περιοδεία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Κένυα

Την Κυριακή προεξάρχοντος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου τελέσθηκεη Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Λουκά της Ιεράς Επισκοπής Νίερι, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών  Καμπάλας κ. Ιερωνύμου, Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκεντίου, Αξώμης κ. Δανιήλ καθώς και των Επίσκόπων Έλντορετ κ. Νεοφύτου, Τζίντζας κ. Σιλβέστρου, Γκούλου κ. Νεκταρίου και  Νιέρι κ. Παναρέτου.

Ο Ιερός Κλήρος και πλήθος Ορθοδόξων πιστών υποδέχθηκε με αλαλαγμούς πνευματικής χαράς τον Μακαριώτατο και τον νεοκλεγέντα επίσκοπο κ. Πανάρετο, ο οποίος κατάγεται από την τοπική φυλή των Kikuyu. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε η ενθρόνιση του νέου Επισκόπου Νιέρι.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Πανάρετος, ευχαρίστησε τις αρχές της χώρας που παρευρέθησαν στην τελετή, τους αρχιερείς, τον κλήρο και τον πιστό λαό. Αναφέρθηκε με σεβασμό προς το πρόσωπο του Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου για την αγάπη και την στήριξη προς το πρόσωπο του, κατά τα έτη της παραμονής και διακονίας του στην Κύπρο. Ταυτόχρονα εγκάρδιες υιικές ευχαριστίες απηύθυνε και πρός τον μητροπολίτη Ναϊρόμπι κ. Μακάριο, γιατί από τά χέρια του δέχθηκε τούς δύο βαθμούς της Ιερωσύνης, του Διακόνου και του Πρεσβυτέρου.

Ιδιαίτερα εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Ιεραπόστολο Πατριάρχη της Αγάπης κ. Θεόδωρο, για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο, την εκλογήτου ως επίσκοπο του Αλεξανδρινού Θρόνου, καθώς και για την τιμή να ταξιδέψει στην Κένυα, για να τελέσει την ενθρόνιση και να ευλογήσει πατρικά τα πνευματικά του παιδιά.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τόνισε με έμφαση προς το νέο επίσκοπο πως «αυτή η ημέρα είναι δική σου ημέρα. Άνοιξε τώρα τα χέρια σου να αγκαλιάσεις τον λαό του Νίερι. Δώσε την πατρική αγάπη στην φυλή σου, ανάπαυσε  τους αδελφούς σου. Από την Αλεξάνδρεια θα σε παρακολουθώ και θα δέομαι για εσένα, καθώς και για όλους τους αρχιερείς που χειροτόνησαν αυτά τα χωμάτινα χέρια, για να έχω μικρό λόγο απολογίας εν ημέρα Κρίσεως. Κοντά σου θα είναι ο Εξοχότατος Πρόεδρος της χώρας, όλος ο πιστός λαός του Θεού, που είναι αφοσιωμένος στο παλαίφατο Πατριαρχείο μας. Πορεύου τα βήματα του Χριστού με ειρήνη και η ευλογία του Αγίου Μάρκου να σε σκεπάζει».

Σήμερα Δευτέρα με την χάρη του Θεού ολοκληρώθηκε το πολυήμερο ταξίδι του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ. Θεοδώρου στην Κένυα.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις