Με αρχιερατικό συλλείτουργο οι Σπέτσες εόρτασαν τους τρεις νεομάρτυρές τους

Με λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα το πρωί αρχιερατική θεία λειτουργία για την Ιερά μνήμη των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων στον περικαλλή ναό εν Σπέτσαις. Της θείας λειτουργίας προεξήρχε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και συλλειτούργησαν ο μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος και Ύδρας κ. Εφραίμ.

Τον θείο Λόγο κήρυξε εμπνευσμένα και διδακτικά απευθυνόμενος ιδιαίτερα προς τους νέους, ο μητροπολίτης Φθιώτιδος. Προ της απολύσεως τελέσθηκε Δοξολογία και ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Νανακούδης ευχαρίστησε τους αρχιερείς, τις αρχές, τους συνεργάτες και απένειμε δια των χειρών του Σεβασμιωτάτου, τον Σταυρό των τριών Νεομαρτύρων στον Σεβασμιώτατο Φθιώτιδος.

Εγκαινιάσθηκε δε και η νέα εικόνα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου από τα χέρια του μητροπολίτη Φθιώτιδος. Εν συνεχεία τιμήθηκε ο τ. Εκκλησιαστικός Σύμβουλος του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου κ. Διονύσιος Καρύδης δια την πολυετή προσφορά του. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας, ενω παρέστησαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κώστας Κατσαφάδος, οι λοιπές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και πλήθος κόσμου.

Την παραμονή, τελέστηκε ο αρχιερατικός εσπερινός για την εορτή των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων εν Σπέτσαις στον ναό των πλησίον του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου. Χοροστάτησε ο μητροπολίτης Λήμνου και συγχοροστάτησαν ο μητροπολίτης Φθιώτιδος και ο Σεβασμιώτατος κ. Εφραίμ, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος Ιεροκήρυξ – εφημέριος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις