Με την λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στο Λόφο Αξιωματικών

Περιστερίου: “Η Υπαπαντή ως οδηγήτρια μας οδηγεί στον παράδεισο”

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηκε η Υπαπαντή του Κυρίου στον ομώνυμο ιερό ναό στο Περιστέρι. Το πρωί της Πέμπτης τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγορίου και πλειάδας κληρικών της μητροπόλεως Περιστερίου.

Στην ομιλία του ο κ. Γρηγόριος, αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής της Υπαπαντής και τόνισε πως “η σημερινή εορτή είναι πιο σημαντική από τα γενέθλιά μας και γιορτάζουμε όλοι”, διευκρινίζοντας συγχρόνως πως “οι μανάδες προσφέρουν τα παιδιά σαράντα ημέρες στην εκκλησία αλλά η εκκλησία δανείζει τα παιδιά σε αυτές για να τα μεγαλώσουν.

Σε άλλο σημείο, ο μητροπολίτης Περιστερίου σημείωσε πως, “όπως ο Χριστός και οι άγιοι της εκκλησίας μας μας οδηγούν στον παράδεισο, έτσι και η Υπαπαντή λιτανεύεται μέσα στην πόλη μας ως οδηγήτρια σε εμάς για τον παράδεισο”.

Το απόγευμα της Πέμπτης, τελέστηκε ο μεθέορτος εσπερινός της εορτής και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της “Παναγίας Υπαπαντής”, της “Παναγίας Άξιον Εστί” αλλά και ιερών λειψάνων που φυλάσσονται στο ναό, ενώ εκατοντάδες πιστοί κάθε ηλικίας συνόδευσαν την περιφορά υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου Περιστερίου.

Προεστώς των ιερέων ήταν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου, αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Λαζάρου, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του. Ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Ισίδωρος Στεφανάτος, ευχαρίστησε όσους παρέστησαν και τις δύο ημέρες στις εορταστικές εκδηλώσεις δείχνοντας έτσι για ακόμη μία φορά την αγάπη τους για την ενορία.

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις