Ιερούργησε στον ιερό ναό του αγίου Γεωργίου Ναυπάκτου

Ναυπάκτου: “Όλα τα χαρίσματα που δίνει ο Θεός στους Χριστιανούς είναι να καταρτίζονται ποιμαντικά και να οικοδομείται η εκκλησία”

Στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Ναυπάκτου ιερούργησε σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο οποίος στο κήρυγμά του ανέλυσε το αποστολικό ανάγνωσμα που κάνει λόγο για τα χαρίσματα, σε δύο επιμέρους ενότητες.

Στην πρώτη ενότητα ο Απόστολος Παύλος κάνει λόγο για τα χαρίσματα που δόθηκαν από τον Χριστό σε κάθε μέλος της Εκκλησίας αλλά ιδίως μνημονεύει τους Αποστόλους, τους Προφήτες, τους Ευαγγελιστές, τους ποιμένες και διδασκάλους. Στην δεύτερη ενότητα κάνει λόγο για τον σκοπό των χαρισμάτων που είναι η διακονία των αγίων, των πιστών Χριστιανών δηλαδή, που και αυτοί έχουν το χάρισμα να ποιμαίνονται στην κατά Χριστόν ζωή.

Έτσι, όλα τα χαρίσματα που δίνει ο Θεός στους Χριστιανούς, ποιμένες και ποιμαινόμενους, είναι να καταρτίζονται ποιμαντικά, να οικοδομείται η Εκκλησία που είναι το Σώμα του Χριστού, να καταλήγουν στην ενότητα της πίστεως και στην επίγνωση του Υιού και Λόγου του Θεού, στο μέτρο ηλικίας του πληρώματος του Χριστού που είναι η ένωση με τον Χριστό, η θέωση.

Ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, ακολουθώντας τον άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, ερμηνεύει ότι ο Απόστολος Παύλος, όταν ομιλεί για την απόκτηση της γνώσεως του Θεού, δεν εννοεί την γνώση διά της θεωρίας των κτισμάτων και διά της αναγνώσεως των θείων Γραφών αλλά για την γνώση που έρχεται διά της ελλάμψεως και του φωτισμού στην καρδιά που αποκτάται ύστερα από κάθαρση από τα σωματικά και ψυχικά πάθη. Κατέληξε ότι έτσι πρέπει να ζούμε μέσα στην Εκκλησία για να υπάρχει ενότητα πραγματική και όχι επιφανειακή και να επιτυγχάνεται ο σκοπός μας.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις