ΜΕ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ

Η εορτή του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στον ομώνυμο ναό του Δήμου Διονύσου

Τον πρώτο Άγιο Μάρτυρα της Εκκλησίας και αρχιδιάκονο Στέφανο τίμησε οφειλετικώς και ιδιαζόντως η ομώνυμος πόλη και ενορία του Αγίου Στεφάνου της Μητροπόλεως Κηφισίας στον Δήμο Διονύσου Αττικής, η οποία έλκει την καταγωγή της από τον Άγιο Στέφανο της Μητροπόλεως Δέρκων της Κωνσταντινουπόλεως, όταν «ανταλάξιμοι» κάτοικοι διώχθηκαν βιαίως από τις πατρογονικές τους εστίες.

Την παραμονή και στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος που ευλόγησε τις προσφερθείσες από τους πιστούς αρτοκλασίες και χειροθέτησε στο οφίκιο του Οικονόμου των εξ αμίσθων κληρικό και εφημέριο της ενορίας π. Γεώργιο, νοσηλευτή στο επάγγελμα.

Ανήμερα της εορτής, χοροστάτησε στον όρθρο ο επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος που κήρυξε τον θείο λόγο και συλλειτούργησε με τον μητροπολίτη Κηφισίας, ο οποίος και χειροθέτησε σε αναγνώστη έναν φέρελπι νέο και τελειόφοιτο της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της ενορίας. Συμπροσευχόμενος ωστόσο παρέστη ο μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος.

Ακούστε την ομιλία του Επισκόπου Ευρίπου Χρυσοστόμου

Παρέστησαν οι άρχοντες του τόπου με πρώτο τον Δήμαρχο Διονύσου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας. Τις ακολουθίες πλαισίωσε και λάμπρυνε με την παρουσία του ο ψαλτικός χορός «Αντιφωνικό μέλος», οι οποίοι διακόνησαν την κοινή προσευχή κλήρου και πολυπληθούς λαού, μελωδώντας τον «χθές γεννηθέντα» Κύριο και τον σήμερα «δια Αυτόν αναιρεθέντα» Άγιο, του οποίου ιερά λείψανα τέθηκαν προς προσκύνηση.

Φωτογραφίες: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις