Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με λόγια αγάπης και ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής

Στον πολιούχο άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης ιερούργησε ο μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος


Με αφορμή το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων βρέθηκε στη πρωτεύουσα της Μακεδονίας ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος ο οποίος κατόπιν αδείας του οικείου μητροπολίτη Άνθιμου τέλεσε το μυστήριο της θείας ευχαριστίας για πρώτη φορά ως επίσκοπος στον ναό του αγίου Δημητρίου. 

Ο πρωτοσύγκελλος της μητροπόλεως Περιστερίου Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος, της μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Ιάκωβος Αθανασίου, της μητροπόλεως Κιλκισίου Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Θεοδωρίδης και ο προϊστάμενος του Αγίου Δημητρίου Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Πέτικας, καθώς και ιερείς του ναού πλαισίωσαν τον μητροπολίτη κ. Γρηγόριο. 

Ο μητροπολίτης Περιστερίου μίλησε με λόγια αγάπης και ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής λέγοντας πως η σημερινή ημέρα είναι μέρα προετοιμασίας της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων, ενώ προέτρεψε τους πιστούς να είναι έτοιμοι να δεχτούν την πρόσκληση για το «Κάλεσμα του δείπνου της Βασιλείας του Κυρίου», όπως τόνισε συγκεκριμένα. Παράλληλα ευχαρίστησε για την φιλοξενία όλους τους Θεσσαλονικείς πατέρες τονίζοντας πως αισθάνεται ότι βρίσκεται σπίτι του.

Στο τέλος ο πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου εκ μέρους του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του και ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο λέγοντας «κερδίσαμε πνευματική καλλιέργεια και εκκλησιαστική συνείδηση με την παρουσία σας εδώ».

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις