Με λαμπρότητα το Πέραμα τιμά τον πολιούχο του άγιο Νικόλαο τον θαυματουργό

Νικαίας: “Ο άγιος Νικόλαος θαυματουργούσε σε όλη του την ζωή αλλά και αφού παρέδωσε την ψυχή του”

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός για την εορτή του αγίου Νικολάου πολιούχου Περάματος στον ομώνυμο ιερό ναό. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Πάτρα και από κληρικούς της μητροπόλεως.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Νικαίας, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Νικολάου και ιδιαιτέρως στα θαύματα τα οποία επιτελούσε. «Ο Άγιος Νικόλαος θαυματουργούσε σε όλη του τη ζωή αλλά και μετά αφού παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο ήταν παρών. Για αυτό πάντοτε αισθανόμαστε κοντά μας τον Άγιο Νικόλαο αλλά και οι ναυτικοί μας που ταξιδεύουν όσες φορές είχαν φουρτούνες και τρικυμίες εκείνος ήτανε πάντοτε κοντά τους και τον έβλεπαν να τους σώζει. Όμως κι εμείς που διαπλέουμε το πέλαγος της ζωής, πόσα και πόσα δεν περνάμε καθημερινά θλίψεις, ασθένειες, φτώχια, συκοφαντίες για αυτό κι εμείς θέλουμε κοντά μας αυτόν τον μεγάλο άγιο για να μας βοηθάει», σημείωσε ο κ. Αλέξιος.

Ακούστε ολόκληρη την ομιλία του μητροπολίτη Νικαίας

Πριν την απόλυση, ο μητροπολίτης Νικαίας συνεχάρη τον προϊστάμενο του ναού π. Γρηγόριο για την άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως, τονίζοντας πως «διακονεί την εκκλησία με φόβο Θεού, ταπείνωση και με αγάπη προς το ποίμνιό του και με την ευπρέπεια του ευπρεπίζει τις καρδιές μας και μας χαρίζει ηρεμία», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Στην ακολουθία, μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκης και εκπρόσωποι φορέων, ενώ πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή κατέκλυσαν τον πολιούχο του Περάματος για να προσκυνήσουν την εικόνα του και να λάβουν τη χάρη και την ευλογία του θαυματουργού αγίου. Να σημειωθεί, ότι αύριο το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία ιερουργούντος του επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου και στις 10:30 π.μ. η λιτάνευση της ιεράς εικόνας.

Φωτογραφίες: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις