Το ιερό λείψανο μετέφεραν οι πρόσφυγες από την Καππαδοκία κατά την Μικρασιατική Καταστροφή

Υποδοχή λειψάνου αγίου Θεοχάρη του Νεαπολίτου στον Βόλο

Με βαθιά συγκίνηση και χαρά ο ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός της Νέας Ιωνίας υποδέχθηκαν το Σάββατο στον Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Ιωάννου Δαμασκηνού Βαρβάρας και Σοφίας Δ.Ε. Νέας Ιωνίας, το ιερό λείψανο του Αγίου Θεοχάρη που μετέφεραν οι πρόσφυγες πρόγονοί μας από την Καππαδοκία κατά την Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 και έκτοτε φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως.

Το Ιερό Λείψανο μετέφεραν ο Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Κουτσαφτάκης προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και ο Πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος Βασιλείου εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Παρέστησαν, τιμητικώς, εκπρόσωποι πέντε σωματείων Καππαδοκών Νομού Μαγνησίας, Ανατολικής Ρωμυλίας, Μικρασιατών Νέας Ιωνίας, Θρακών Νομού Μαγνησίας, Ομίλου Ερευνών Πηλίου και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας ιδιαίτερα τον αγαπητό Βασίλη Ηλιόπουλο. Εν συνεχεία με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε χθές παραμονή της Εορτής του Αγίου Ιωάννου Δαμασκηνού του Οσίου και θεοφόρου, της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος και του Αγίου Σεραφείμ του Ιερομάρτυρος ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκτάριου παρουσία Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως, Βουλευτών και Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους κόσμου οι οποίοι συνέρρεαν από το πρωί για να προσκυνήσουν την χάρη τους.

Προηγήθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Υποδοχή του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Θεοχάρη του Νεαπολίτου. Ο ιερατικός προϊστάμενος του Ναού π. Βαρνάβας Σαράτσης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο εκ μέρους των Ιερέων και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για την Αρχιερατική του παρουσία και τους ιερείς για την ευλογία που έφεραν προσκομίζοντας το Λείψανο του Αγίου Θεοχάρη του Νεαπολίτου. Ο π. Βαρνάβας μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες του κ. Ιγνατίου προς τον Ποιμενάρχη της Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, για την αποδοχή του αιτήματος περί της ελεύσεως του Ιερού Λειψάνου και αναφέρθηκε στους δεσμούς της τοπικής Εκκλησίας της Δημητριάδος με τις Αλησμόνητες Πατρίδες, καθότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του ποιμνίου της έλκει την καταγωγή του από τα ματωμένα χώματα της Ιωνικής γης. Από την μεριά του, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο για την πρόσκληση και την θερμή υποδοχή, κομίζοντας παραλλήλως και τις θερμές ευχές του κ. Βαρνάβα.

Σήμερα ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Πρωτοπρεσβυτέρου Στεφάνου Βασιλείου εκπροσώπου του Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, του Πρωτοπρεσβυτέρου Ελευθερίου Κουτσαφτάκη προϊσταμένου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και των εφημερίων του Ιερού Ναού. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο π. Βαρνάβας ευχαρίστησε θερμά όλους όσους τίμησαν τους Αγίους της Νέας Ιωνίας. Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Θεοχάρη του Νεαπολίτου από τη Καππαδοκία θα παραμείνει προς προσκύνηση στον ιερό ναό έως την Παρασκευή 9/12.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις