Την υποδέχθηκαν κλήρος και λαός με επικεφαλής τον επίσκοπο Ρωγών Φιλόθεο

Με την υποδοχή της εικόνας του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών

Με την υποδοχή της νέας βυζαντινής εικόνας του αγίου Ιωάννη του Θεολόγου ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής οι εορταστικές θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον άγιο Ελευθέριο στον ομώνυμο ιερό ναό επί της οδού Αχαρνών. Κλήρος και λαός με επικεφαλής τον επίσκοπο Ρωγών κ. Φιλόθεο και τον προϊστάμενο του ναού πρωτοπρεσβύτερο Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, υποδέχθηκαν στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Καυταντζόγλου την ιερή εικόνα η οποία με λιτανευτική πομπή μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε σε προσκυνητάρι εντός του ναού.

Ακολούθως, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του κ. Φιλοθέου, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Ιωάννη σημειώνοντας πως “η εικόνα που υποδεχθήκαμε σήμερα είναι κοσμημένη με ξεχωριστό βυζαντινό κάλος και με ιδιαίτερη χαρισματική τέχνη για να μας ανεβάζει στην προσοχή, να μας επιστηρίζει και να μας φέρνει πιο κοντά στον Χριστό, καθότι ο άγιος Ιωάννης είναι ο μόνος μαθητής από τους δώδεκα που παρέμεινε πλησίον του. Να μας προσφέρει την Θεοτόκο διότι κατ΄εντολή του Χριστού μας, ο Ιωάννης έλαβε από τον εσταυρωμένο Ιησού την εντολή να λάβει την Θεοτόκο στην οικία του. Τέλος, ο Ιωάννης ο Θεολόγος μας προσέφερε το θεολογικότερο κείμενο  του ευαγγελίου μαζί με τις επιστολές του και το τελευταίο βιβλίο της καινής διαθήκης που είναι η αποκάλυψη ώστε να κομίζει την πεμπτουσία της πίστεως μας και την θεολογία της ορθοδοξίας μας”, κατέληξε ο επίσκοπος Ρωγών.

Λίγο νωρίτερα ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, αφού ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του επεσήμανε πως “υποδεχθήκαμε σήμερα το πιστό αντίγραφο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου το οποίο έρχεται μέσα σε δύσκολες εποχές, για να μας στηρίξει και να δώσει σε όλους μας ένα μήνυμα αγάπης και ενότητας. Να δώσει το μήνυμα ότι εάν δεν στηριχθούμε στον Κύριο και την εκκλησία τότε δεν μπορούμε τίποτα να πετύχουμε στη ζωή μας”. Όπως τόνισε μάλιστα ο π. Θεμιστοκλής, “καθημερινά βαλλόμαστε από διάφορες επιθέσεις και πειρασμούς. Όλοι οι άνθρωποι βρισκόμαστε απομακρυσμένοι ο ένας από τον άλλον. Η αγάπη βρίσκεται στην κατάψυξη και απεγνωσμένα οι χριστιανοί προσπαθούμε να εντοπίσουμε τον Χριστό σε ψεύτικες παραστάσεις και ξόανα”, υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, ο αρχιμανδρίτης της μητροπόλεως Τρίκκης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας μίλησε με θέμα, «Ιωάννης ο Θεολόγος, ο μαθητής της Αγάπης». Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις του ιερού ναού Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών με την ονομασία “Εόρτια 2022” θα ολοκληρωθούν στις 22 Δεκεμβρίου.

Φωτογραφίες: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις