Η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Αγία Βαρβάρα Ιλίου

Τη μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας εορτάζει ο ομώνυμος Ναός στο Ίλιον. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, συμπαραστατούμενος από τους εφημέριους του Ναού και παρουσία πλήθους πιστών.

Ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στην ενσάρκωση του Θεού σε άνθρωπο λέγοντας μεταξύ άλλων “ο Θεός μάς υιοθετεί, εφόσον χάσαμε τη δυνατότητα από μόνοι μας να κερδίσουμε τον Παράδεισο, αφού χάσαμε τη δυνατότητα της αθανασίας, αφού χάσαμε τη δυνατότητα να έρθουμε σε σχέση και επικοινωνία με τον Θεό στον παράδεισο, ο Ίδιος δημιουργεί την ευκαιρία ώστε να μας ξαναγυρίσει πίσω στον παράδεισο, να μας ξαναδώσει τη δυνατότητα της κοινωνίας και επικοινωνίας μαζί του, υιοθετώντας μας. Ο Θεός μάς θέλει υιούς Του, κοινωνούς της παρουσίας Του. Με τη γέννησή Του, ο Χριστός μάς καλεί αδιάκοπα να γίνουμε μέτοχοι αυτής της υιοθεσίας. Να γίνουμε πάλι παιδιά του Θεού και κληρονόμοι της Βασιλείας Του.”

Στο τέλος της λειτουργίας, με προτροπή του προϊσταμένου του Ναού π. Γεωργίου Βασιλείου και του εκκλησιαστικού συμβουλίου, ο Μητροπολίτης Ιλίου απέδωσε γραπτούς επαίνους σε δύο ενορίτες, τον κ. Κωνσταντίνο Τσιαχρή και τον κ. Βασίλειο Σιμάκο για την πολύχρονη προσφορά τους στον Ναό.

Φωτορεπορτάζ: Δημήτρης Μανώλαρος/OrthodoxiaInFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις