Το αναλόγιο στελέχωσαν μαθητές και μαθήτριες του σχολείου

Το εκκλησιαστικό σχολείο Λαμίας εόρτασε τον προστάτη του

Με επίκεντρο το πρότυπο εκκλησιαστικό σχολείο Λαμίας το οποίο σφύζει από ζωή και το παρεκκλήσιο της σχολής το αφιερωμένο στον Άγιο Στυλιανό εορτάσθηκε στην μητρόπολη Φθιώτιδος η μνήμη του Αγίου Στυλιανού προστάτου των παιδιών. Το αναλόγιο στελέχωσαν μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου, μέλη της μαθητικής χορωδίας και μαθητές του ωδείου της μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» υπό τον υπεύθυνο καθηγητή και Πρωτοψάλτη κ. Ανάργυρο Βλάχο.

Με προτροπή και ευλογία του κ. Συμεών, η μαθήτρια της Γ’ τάξης του Λυκείου Μαγδαληνή Μελισσουργού ανέγνωσε τον βίο του Οσίου Στυλιανού και αναφέρθηκε σε πολλά θαυμαστά της ζωής του αλλά και της ζωντανής παρουσίας του στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο της Λαμίας. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τόσο την ομιλήτρια για τον ωραίο λόγο της όσο και όλους τους μαθητές και της μαθήτριες του σχολείου που συμμετείχαν ενεργά στην Ιερά Πανήγυρη, στελεχώνοντας το Ιερό Αναλόγια, αλλά και φέροντας εις πέρας όλες τις εκκλησιαστικές διακονίες της πανηγύρεως, χαρακτηρίζοντας την αρχιερατική θεία λειτουργία ως «ουράνια και αγγελική μυσταγωγία».

Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε πως «Νομίζω ότι δεν υπήρχε καταλληλότερο πρόσωπο για να μιλήσει σήμερα και να κηρύξει τον Λόγο του Θεού για τον Όσιο Στυλιανό από έναν μαθητή ή μία μαθήτρια του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας. Γι’ αυτό η ερίτιμος δεσποινίς Μαγδαληνή Μελισσουργού, μαθήτρια του Εκκλησιαστικού Σχολείου, μας μίλησε τόσο όμορφα για τον Όσιο Στυλιανό και νομίζω ότι μας τον έφερε ακόμα πιο ζωντανά, ακόμα πιο αισθητά ανάμεσα μας. Άλλωστε τα παιδιά αυτό προσφέρουν στη ζωή μας, όλα τα παιδιά όλων των ηλικιών φέρνουν στη ζωή μας την αγιότητα, φέρνουν στη ζωή μας την οσιότητα, φέρνουν στη ζωή μας την καλοσύνη, φέρνουν στη ζωή μας την ελπίδα και νομίζω ότι σήμερα θα φύγουμε από αυτόν το Ναό με περισσότερη ελπίδα, με περισσότερη αγάπη, με περισσότερη γαλήνη, με περισσότερη ηρεμία, με περισσότερη πραότητα και  με πιο μαλακωμένη τη διάθεσή μας.

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που ψάλατε, που μελετήσατε, που διακονήσατε. Αξίζουν επαίνων, αξίζουν συγχαρητηρίων, αξίζουν ευχαριστηρίων και αξίζουν κάθε υποστήριξης από εμάς τους πιο μεγάλους, εμάς τους κουρασμένους. Αξίζουν λοιπόν τα παιδιά μας όλη αυτή την ευλογία και όλη αυτή την ενθάρρυνση. Θερμά, θερμά, θερμά συγχαρητήρια»!

Ακολούθως, τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου  Ιερά Λιτανεία των Εικόνων των Προστατών Αγίων του Σχολείου, του Οσίου Στυλιανού, της Αγίας Αικατερίνης της Πανσόφου και του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στο προαύλιο της Σχολής, όπου ο κ. Συμεών ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ιδιαίτερα στα παιδιά να έχουν καλή πρόοδο και καλή επιτυχία στην ζωή τους στέλνοντας για μία ακόμη φορά το μήνυμα της υποχρέωσης και επιτακτικής ανάγκης προστασίας των παιδιών από όλους, υπογραμμίζοντας την εντολή του Κυρίου εκ του Ιερού Ευαγγελίου «῝Ος δ᾿ ἂν σκανδαλίσῃ ἕνα τῶν μικρῶν τούτων τῶν πιστευόντων εἰς ἐμέ, συμφέρει αὐτῷ ἵνα κρεμασθῇ μύλος ὀνικὸς εἰς τὸν τράχηλον αὐτοῦ καὶ καταποντισθῇ ἐν τῷ πελάγει τῆς θαλάσσης».

Έπειτα, στην αίθουσα τελετών του σχολείου η χορωδία των μαθητών απέδωσαν όμορφα τραγούδια από την ελληνική μουσική μας παράδοση ενώ ο Σχολάρχης της Εκκλησιαστικής Σχολής κ. Ιωάννης Ζαχαράκης εκ μέρους όλων ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για μία ακόμη φορά για την πολλή του πατρική στήριξη και αγάπη προς τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και το ανύσταχτο ενδιαφέρον του για την πρόοδο του Σχολείου.

Εκ μέρους των πολιτών της Λαμίας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος χαιρέτισε με αγάπη και θερμά λόγια το έργο που επιτελείται στο σχολείο, διαβεβαιώνοντας για την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του Δήμου Λαμιέων προς το έργο του Σχολείου, συγχαίροντας τον Σεβασμιώτατο, τον κ. Σχολάρχη και τους εκπαιδευτικούς για την κοπιώδη διακονία τους στην εκπαίδευση των παιδιών, με την οποία «συμβάλλουν στην καλυτέρευση της κοινωνίας μας», όπως συγκεκριμένα υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, ως καύχημα για την πόλη της Λαμίας και ολόκληρη την Φθιώτιδα.

Τέλος, ο κ. Συμεών, συνεχάρη τον Διευθυντή της Σχολής, τους εκπαιδευτικούς, τον Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Εστίας π. Ηρωδίωνα Ρίζο και όλους τους εργαζομένους για την άψογη συνεργασία τους και την αγάπη τους προς τα παιδιά και ανακοίνωσε ότι το νέο έτος, θα είναι ένα έτος γεμάτο νέες δράσεις προόδου για το Σχολείο. Ο Πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου του σχολείου κ. Ευάγγελος – Θεόδωρος Δράμαλης με μέλη του 15μελούς προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο μία εικόνα του Προστάτου Αγίου της Σχολής Οσίου Στυλιανού, την οποία αγιογράφησαν τα ίδια τα παιδιά στο Αγιογραφικό Εργαστήρι του Σχολείου, υπό την καθοδήγηση της Υπεύθυνης Καθηγήτριας Εικαστικών κ. Ζωής Καραμαλίγκα – Θεολόγου.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος φιλοξένησε τους παιδιάτρους της Λαμίας σε μια εκδήλωση αφιερωμένη σε αυτούς. Ευλόγησε τους άρτους τους οποίους προσέφεραν ευλαβώς τα μέλη του Συλλόγου Παιδιάτρων Ν. Φθιώτιδος, ευχόμενος πατρικώς την από Θεού δύναμη στην υψηλή και ευαίσθητη διακονία τους στην καθημερινή μάχη της υγείας των παιδιών, καταθέτοντας την ευγνωμοσύνη, την στήριξη και τον σεβασμό της τοπικής Εκκλησίας στο έργο τους. Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλους τους Παιδιάτρους της Φθιώτιδος μία Εικόνα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου συνοδευόμενη από πολλές ευχές και αγάπη.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις