Τέλεσε αγρυπνία για τα πέντε χρόνια αρχιερατικής διακονίας στον ιερό ναό Οσίων Μετεωριτών Καλαμπάκας

Σταγών: “Να βρισκόμαστε ενωμένοι στο σώμα του Κυρίου μας και στην αγία του εκκλησία”

Με ιερά αγρυπνία στον ιερό ναό Οσίων Μετεωριτών Καλαμπάκας τιμήθηκε η 5η επέτειος από την εκλογή και χειροτονία του μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου. Στην αγρυπνία που τελέστηκε το βράδυ της Πέμπτης, ιερούργησε ο κ. Θεόκλητος και συνιερούργησαν μαζί του ο πρωτοσύγκελλος της μητρόπολης και ηγούμενος της μονής Μεγάλου Μετεώρου αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης, αλλά και αρκετοί ιερείς με όλες τις μοναστικές αδελφότητες της μητροπόλεως.

Στο κήρυγμά του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο κ. Θεόκλητος αναπολώντας τα πέντε αυτά χρόνια της αρχιερατικής του διακονίας στη μητρόπολη των Σταγών, ανέφερε συγκινημένος πως «ήρθα ξένος και μόνος και τώρα είμαι γνωστός, φίλος, αδελφός και ευεργετημένος της αγάπης και του σεβασμού σας. Ευχαριστώ που με έστειλε ο Θεός κοντά σας και βρίσκεστε εντός της ζωής μου και σας ευχαριστώ για την ανοχή και την συναντίληψη. Ζητώ ωστόσο συγγνώμη για τις ολιγωρίες και τις ατέλειές μου, αλλά ουδείς τέλειος», επεσήμανε ο ιεράρχης.

Παράλληλα, ο μητροπολίτης Σταγών ζήτησε από όλους να προσέχουμε και να εφαρμόζουμε πάση θυσία ένα πράγμα. «Να βρισκόμαστε ενωμένοι στο σώμα του Κυρίου μας και στην αγία του εκκλησία. Να πορευόμαστε όλοι μαζί με τα λάθη και τις επιτυχίες μας, με τις αδυναμίες και τις δυνατότητές μας, με τα ελαττώματα και τα προτερήματά μας, με τα χαρίσματά μας τα λίγα ή τα πολλά και όπου υστερούμε τότε η θεία χάρις είναι αυτή που θα αναπληρώνει και θα θεραπεύει. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος της πορείας που πρέπει να διανύσουμε προκειμένου να φθάσουμε στο τέλος του δρόμου που οδηγεί στη βασιλεία των ουρανών», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον ιερό ναό για να παρακολουθήσει την κατανυκτική ακολουθία, να προσκυνήσει την ιερή εικόνα της Παναγίας Μετεωριτίσσης και να ευχηθεί από κοντά στον αγαπητό ποιμενάρχη, ο οποίος εδώ και πέντε χρόνια εργάζεται ακατάπαυστα με ζήλο και αγάπη για το ποίμνιό του κερδίζοντας με τον τρόπο αυτό την εκτίμηση, το σεβασμό και την αγάπη όλης της τοπικής κοινωνίας.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας, ο κ. Θεόκλητος αφού ευχαρίστησε θερμά τους ιερείς της μητρόπολης και όλους τους πιστούς που προσήλθαν για να δείξουν την έμπρακτη αγάπη τους στον επίσκοπο, τους παρακάλεσε να προσεύχονται για τον ίδιο ώστε ο Θεός να του δίνει σωματική και ψυχική δύναμη.

Να σημειωθεί, ότι τους ύμνους της εορτής απέδωσε θαυμάσια βυζαντινός χορός με χοράρχη τον κ. Ιωάννη Χασανίδη, πρωτοψάλτη της ιεράς μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφίες: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις