Στον εσπερινό χοροστάτησε ο αρχιγραμματέας της Συνόδου και στο συλλείτουργο ο μητροπολίτης Καρυστίας

Aρχιερατικό συλλείτουργο για την εορτή του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη του εν Ευβοία στο μοναστήρι που ασκήτευσε

Με αισθήματα χαράς και ιεράς συγκινήσεως πραγματοποιήθηκε το διήμερο 21 και 22 Νοεμβρίου στην ιερά μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος στις Ροβιές της Βορείου Ευβοίας, ο εορτασμός της ιεράς μνήμης του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Ιακώβου (Τσαλίκη) του νέου Ασκητού, ο οποίος διετέλεσε Κληρικός της μητροπόλεως Χαλκίδος και συγκεκριμένα Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυΐδ και αγάπησε πολύ το Θεό, αγωνιζόμενος το μαρτύριο της συνειδήσεως σε ολόκληρη την επίγεια ζωή του, αναπαύοντας πολλούς ανθρώπους ποικιλοτρόπως, πάλαι τε όντας εν ζωή και επ’ εσχάτων διά των πρεσβειών του προς Κύριον και των θαυμάτων του.

Το απόγευμα Δευτέρας, ο μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε στην μονή τον μητροπολίτη Καρυστίας κ. Σεραφείμ και τον επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο Αρχιγραμματέα της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό, κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στο «άμεμπτον του κατ’ εικόνα Θεού» το οποίο διατήρησε ο Όσιος Ιάκωβος κατά το πρότυπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και κάλεσε τους πιστούς να αγωνισθούν ώστε να διατηρήσουν αλώβητο αυτό το δώρο του Θεού στις δικές τους υπάρξεις.

Στην συνέχεια οι αρχιερείς συνέψαλλαν με τον καθηγούμενο της μονής αρχιμανδρίτη Γαβριήλ Εμμανουηλίδη την παράκληση προς τιμήν του Οσίου Ιακώβου και προεξήρχαν κλήρου και λαού στην ιερά λιτανεία. Κατά τη διάρκεια της νύκτας τελέσθηκε ιερά αγρυπνία από τους αδελφούς και πατέρες της μονής και άλλους Κληρικούς στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, το οποίο βρίσκεται στον εξωτερικό περίβολο της μονής

Την Τρίτη το πρωί στον όρθρο χοροστάτησε ο κ. Χρυσόστομος, ενώ ο μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ προεξήρχε στο αρχιερατικό συλλείτουργο με την συμμετοχή Κληρικών της μητροπόλεως αλλά και παρεπιδήμων και κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στην οδό αγιασμού, που σημαίνεται και μέσα από σφάλματα που οι άγιοι διορθώνουν με την μετάνοια και την ταπείνωση και στην μετοχή στη χαρά του Κυρίου που οι άγιοι οδηγούνται μέσα από τις πρόσκαιρες θλίψεις.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις