Παρέστησαν προσκεκλημένοι δύο αρχιερείς από την εκκλησία της Ελλάδος

Εορτάστηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου στον ομώνυμο μητροπολιτικό ναό στο Ρέθυμνο

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή εορτάστηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου στον ομώνυμο ιερό μητροπολιτικό ναό της μητροπόλεως Ρεθύμνης. Το εσπέρας της Κυριακής κατά το αρχιερατικό εσπερινό της εορτής χοροστάτησε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος συγχοροστατούντων του μητροπολίτη Σερβίων κ. Παύλου, Ρεθύμνης κ. Προδρόμου και του επισκόπου Βαβυλώνος κ. Θεοδώρου.

Στον Εσπερινό έλαβαν μέρος Πρωτοσύγκελλοι, Καθηγούμενοι, πολλοί κληρικοί από την Ιερά Μητρόπολή Ρεθύμνης και από άλλες εκκλησιαστικές επαρχίες της μεγαλονήσου Κρήτης, καθώς και οι τίμιες συνοδείες των δύο αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι προσεκλήθησαν από τον Σεβασμιώτατο κ. Πρόδρομο για να λαμπρύνουν με την παρουσία τους την εν λόγω Εορτή. Προ της απολύσεως του Εσπερινού ο κ. Πρόδρομος καλωσόρισε με θερμούς λόγους τους δύο αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναφερθείς με σεβασμό στα τίμια πρόσωπά τους και στην πολυτίμητη διακονία τους στην Αγία μας Εκκλησία.

Τον Θείο λόγο στον εσπερινό κήρυξε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος, ο οποίος με ρέοντα πατερικό λόγο αναφέρθηκε στο Πρόσωπο της Υπερευλογημένης Θεοτόκου, κομίζοντας ευχές και ευλογίες προς το πολυπληθές εκκλησίασμα.

Το πρωί της Δευτέρας, στον Όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πέτρας κ. Γεράσιμος και ακολούθησε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Σερβίων κ. Παύλου, Κισάμου κ. Αμφιλοχίου, Καλαβρύτων κ. Ιερωνύμου, Πέτρας κ. Γερασίμου, Ρεθύμνης κ. Προδρόμου και του Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Θεοδώρου, συμπροσευχομένου από του Ιερού Βήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης κ. Ειρηναίου. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σερβίων, ο οποίος με πατερικούς λόγους και αναφορές μίλησε για το Πανίερο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, τονίζοντας την αξία του ευλογημένου αυτού Προσώπου στη ζωή της Εκκλησίας και καθενός ανθρώπου.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, επιδόθηκε στον εντιμότατο κ. Νικόλαο Μαρκαντώνη, θεολόγο, συγγραφέα και τέως σχολικό σύμβουλο θεολόγων, η ανωτάτη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας Κρήτης, ο Σταυρός των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Τίτου μετά Συνοδικού Παπύρου, κατόπιν ομοφώνου Συνοδικής Αποφάσεως της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης μετά από σχετική εισήγηση του Σεβασμιωτάτου κ. Προδρόμου. Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε με λόγους τιμής προς τον τιμώμενο, επαινώντας το εκκλησιαστικό του ήθος και την προσφορά του στα θεολογικά γράμματα, καθώς και στην εξαίρετη οικογένειά του, η οποία πλουτίζει την κοινωνία του Ρεθύμνου.

Ο κ. Πρόδρομος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους αρχιερείς για την παρουσία και συμμετοχή στους στην Πανήγυρι του Ιερού Μητροπολιτικού ναού τονίζοντας ότι «σήμερα στο Ρέθυμνο ενώνεται η Κρήτη από ανατολών έως δυσμών με την παρουσία των δύο ιεραρχών της Εκκλησίας Κρήτης αλλά και η Ελλάδα απ’ άκρου εις άκρον, από τη Μακεδονία και το Μοριά μέχρι τη μεγαλόνησο Κρήτη, με την παρουσία των δύο Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος». Μετά την απόλυση τελέσθηκε η Δοξολογία για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την οποία τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Συνταγματάρχης εν αποστρατεία κ. Απόστολος Μασσαλής, αναφερόμενος με θέρμη και υγιές πατριωτικό φρόνημα στην αποστολή και το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας.

Το απόγευμα της Δευτέρας, διερχόμενοι από την Μητρόπολή προσήλθαν στο Επισκοπείο και ευχήθηκαν στο κ. Πρόδρομο για την εορτή του μητροπολιτικού ναού ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος και ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης κ. Κύριλλος, οι οποίοι είχαν μετάσχει το πρωί στο Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον επίσης εορτάζοντα ιερό μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Χανίων.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις