Ο μητροπολίτης επικαλέστηκε την κραταιά σκέπη και μεσιτεία της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ελληνικό Στρατό

Λαμπρός ο εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στις Σέρρες

Στον εορτάζοντα ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Σερρών ιερούργησε την Δευτέρα ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος με αφορμή την Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεο­τόκου και τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων. Στον ιερό ναό φυλάσσεται ως πολυτίμητος πνευματικός θησαυρός, το πανίερο και θαυματουργό εικόνισμα της Πα­να­γί­ας «Ρόδον το Αμάραντον» το ο­ποίο με­τέ­φε­ραν στις Σέρρες το έτος 1922 ευ­λα­βείς χρι­στια­νοί πρό­σφυ­γες α­πό την ευρύ­τε­ρη πε­ρι­ο­χή της Πρού­σας της Μι­κράς Α­σί­ας.

Προ της απολύσεως, τελέσθηκε η επίσημος Δοξολογία στο τέλος της οποίας μίλησε εμπνευσμένως για το νόημα της μεγάλης διπλής εορτής, ο Συνταγματάρχης ε.α., κ. Ν. Σκαρλάτος, βετεράνος αξιωματικός της Κύπρου. Παρέστησαν επίσης συμπρο­σευχητικώς οι Βουλευτές Σερρών κ. κ. Αν. Χατζηβασιλείου, Θ. Λεονταρίδης και Ελ. Αβραμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Π. Σπυρό­πουλος, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Σερρών κ. Β. Κατιρτζόγλου, ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος ΠΖ Α. Σαρρής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών κ. Ευάγγ. Τσιώτας, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, ο Διευθυντής της Πρωτοβαθμίου Εκπαιδεύσεως Σερρών κ. Ι. Καραβασίλης, εκπρόσωποι των λοιπών Αρχών του τόπου, αντιπροσωπείες των Συλλόγων Μακεδονομάχων και Απογόνων και Εβριτών Ν. Σερρών, με τις παραδοσιακές ενδυμασίες και τα λάβαρά τους καθώς και πλήθος λαού του Θεού.

Τέλος, ο κ. Θεολόγος επικαλέστηκε πατρικώς την κραταιά σκέπη και μεσιτεία της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ένδοξο ελληνικό Στρατό και τις λοιπές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και στην ζωή των ευλαβών πιστών.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις