Απονεμήθηκαν από την μητρόπολη επτά νέες υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες φοιτητές

Με αρχιερατικό συλλείτουργο τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Καλαμάτα

Με αρχιερατικό συλλείτουργο τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον μητροπολιτικό ιερό ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας το Σαββατοκύριακο.

Στην αρχιερατική θεία λειτουργία που τελέστηκε το πρωί της Κυριακής, προεξήρχε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος που έφερε και το όνομα του τιμωμένου αγίου, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Θηβών κ. Γεωργίου, Ηλείας κ. Αθανασίου, Ιλίου κ. Αθηναγόρου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Σταγών κ. Θεοκλήτου, Θήρας κ. Αμφιλοχίου και του επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Νικηφόρος και ο επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Νταμάτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τις αρετές του μεγάλου ιεράρχη της Εκκλησίας Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Με το πέρας της θείας λειτουργίας ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε αδελφικά τους συμμετέχοντες τόσο κατά τον εσπερινό όσο και κατά την θεία λειτουργία.

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν από την ιερά μητρόπολη Μεσσηνίας επτά νέες υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες φοιτητές Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, τους οποίους ο μητροπολίτης συνεχάρη και ευχήθηκε καλή πρόοδο στις σπουδές τους. Την παραμονή της εορτής ωστόσο τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Νικηφόρου.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις