Η εικόνα θα παραμείνει στην πόλη έως το τέλος του μήνα για προσκύνηση και ευλογία των πιστών

Με την υποδοχή της Παναγίας “Γεροντίσσης” ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη

Με την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της «Γεροντίσσης» από τη Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα έξω από το Διοικητήριο της πόλης, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών εκκλησιαστικών, πολιτικών και αυτοδιοικητικών αρχών, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Την εικόνα υποδέχτηκε ο επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος και την κόμισε ο ηγούμενος της ιεράς μονής Παντοκράτορος Γέροντας Γαβριήλ, ενώ παρέστησαν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και της αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου. Έξω από το Διοικητήριο εψάλη δέηση και έγινε λιτάνευση της εικόνας που ολοκληρώθηκε με την άφιξή της στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου τελέστηκε η επίσημη δοξολογία, ο εσπερινός, καθώς και η παράκληση προς την Παναγία της Γερόντισσας, ενώ αυτή την ώρα τελείται αγρυπνία.

Η εικόνα της Θεοτόκου θα παραμείνει για προσκύνηση στον ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις