Η νέα ηγουμένη στο λόγο της ευχαρίστησε τον μητροπολίτη για την πατρική του αγάπη προς την αδελφότητα

Ενθρόνιση νέας ηγουμένης στην ιερά μονή Δημιόβης Μεσσηνίας

Αρχιερατική θεία λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή, στην ιερά μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δημιόβης Μεσσηνίας, από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, πλαισιωμένου από τον Αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, πρωτοσύγκελλο της μητροπόλεως Μεσσηνίας και άλλους ιερείς.

Με το πέρας της θείας λειτουργίας και σε κλίμα πνευματικής χαράς, ο μητροπολίτης προχείρισε και ενθρόνισε ηγουμένη την Οσιωτάτη Μοναχή Ανθίμη (κατά κόσμο Μαρία) Δαρμάρα. Η νέα ηγουμένη στο λόγο της ευχαρίστησε τον μητροπολίτη για την πατρική του αγάπη προς την αδελφότητα αλλά και για την τιμή στο πρόσωπό της να την καταστήσει ηγουμένη του ιστορικού μοναστηριού της Δήμιοβας. Συνάμα ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές και το λαό για την συμπαράστασή τους προς την μονή.

Ο Μητροπολίτης αντιφωνώντας και φανερά συγκινημένος ευχήθηκε τα δέοντα στη νέα ηγουμένη, τονίζοντας ότι με την έλευση της νέας αδελφότητας η μονή ζωντάνεψε, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της. Καταλήγοντας προέτρεψε την ηγουμένη να μεταλαμπαδεύει την αγάπη του Χριστού προς όλους.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις