Ο μητροπολίτης Λαγκαδά χειροθέτησε σε αρχιδιάκονο της μητροπόλεως Τρίκκης τον π. Χρυσόστομο Κοτίδη

Αρχιερατικό συλλείτουργο για την Σύναξη πάντων των εν Τρίκκη Αγίων

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων εορτάσθηκε η «Σύναξη πάντων των εν Τρίκκη διαλαμψάντων Αγίων», που τιμάται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου. Στον περικαλλή Ιερό Ναό μεταφέρθηκαν και εκτέθηκαν προς προσκύνηση σωζόμενα Ιερά Λείψανα των εν Τρίκκη Αγίων, ήτοι του Αγίου Βησσαρίωνος, του Αγίου Οικουμενίου Επισκόπου Τρίκκης, του Αγίου Εφραίμ Τρίκκης και του Αγίου Αρσενίου Επισκόπου Ελασσώνος.

Στην ακολουθία του Όρθρου και στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Λαγκαδά κ. Πλάτων και Τρίκκης κ. Χρυσόστομος μαζί με πλειάδα ιερέων. Τους ύμνους της ακολουθίας που είναι ποίημα, όπως και ολόκληρη η ασματική ακολουθία των Αγίων του Αρχιμανδρίτη Αθανασίου Σιμωνοπετρίτου, έψαλλε πολυμελής χορός εκλεκτών Ιεροψαλτών.

Τους φιλοξενούμενους αρχιερείς προσφώνησε δια θερμών λόγων ο κ. Χρυσόστομος, καλωσορίζοντάς τους στην πόλη, ενω ο μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων στο γεμάτο από θεολογικά μηνύματα κήρυγμά του αναφέρθηκε στους αγίους.

Την παραμονή της εορτής, στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Πλάτων, ο οποίος προηγουμένως υποδέχθηκε στα προπύλαια του ναού άπαντα τα σωζόμενα ιερά λείψανα των εν Τρίκκη Αγίων και στο τέλος χειροθέτησε σε αρχιδιάκονο της ιεράς μητροπόλεως Τρίκκης τον π. Χρυσόστομο Κοτίδη.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις