Στις φετινές εόρτιες ακολουθίες χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σιατίστης Αθανάσιος

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Σεραφείμ Φαναρίου στον τόπο του μαρτυρίου του

Τον άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ Αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, τίμησε η μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου στο Φανάρι, που είναι και ο τόπος του μαρτυρίου του. Η εορτή αυτή θεσπίστηκε το 1936 από τον μακαριστό μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κυρό Ιεζεκιήλ.

Το εσπέρας του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε η επίσημος υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγίου στην κεντρική είσοδο του προαυλίου του ιερού ναού Αγίου Σεραφείμ Φαναρίου και λιτανευτική εισόδευσις αυτής στον ιερό ναό, από τον μητροπολίτη Σιατίστης κ. Αθανάσιο. Την Τιμία Κάρα κόμισε ο Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κολοβός, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής «Κορώνης». Ακολούθως, τελέσθηκε η ακολουθία του εσπερινού μετ’ Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σιατίστης κ. Αθανασίου.

Την Κυριακή το πρωί, τελέστηκε η ακολουθία του όρθρου και η θεία λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Αθανασίου και στη συνέχεια έλαβε χώρα η Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Φαναριωτίσσης – Πετριλιωτίσσης και της τιμίας κάρας του Αγίου στους δρόμους του Φαναρίου και αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου στον περίβολο του ιερού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Ο πρωτοσύγκελλος της μητροπόλεως π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου εκ μέρους του κ. Τιμοθέου, ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Σιατίστης κ. Αθανάσιο, για την ευλογητή παρουσία και την ιερουργία του.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις