Χιλιάδες ευσεβών χριστιανών συνόδευσαν λιτανευτικά την πανσεβάσμια του Πρωτοκλήτου κεφαλή

Με την πάνδημη λιτάνευση της τιμίας κάρας κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για τον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα

Με την μεγαλειώδη λιτανεία της τιμίας Κάρας και της ιεράς εικόνας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, περατώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, οι λαμπροί εορτασμοί στην Πάτρα για την 58η επέτειο της επανακομιδής της τιμίας και χαριτοβρύτου Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα από τη Ρώμη, όπου βρισκόταν για πάνω από 500 χρόνια στην πόλη του μαρτυρίου του στην Πάτρα.

Χιλιάδες ευσεβών χριστιανών από την Πάτρα και αλλού, συνόδευσαν λιτανευτικά διά θαλάσσης και ξηράς την πανσεβάσμια του Πρωτοκλήτου κεφαλή, με επικεφαλής τον μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και τους συλλιτανεύσαντες αρχιερείς, Ζιχνών κ. Ιερόθεο, Αξώμης κ. Δανιήλ και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο και τον επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο. Στην Ιχθυόσκαλα Πατρών όπου έφθασε η ιερά λιτανεία, τελέστηκε ο αγιασμός για την νέα αλιευτική περίοδο, από τον μητροπολίτη Ζιχνών, ενω στη σύντομη προσλαλιά του ο μητροπολίτης Πατρών ευχήθηκε στους αλιείς, υγεία και επιτυχία στην εργασία τους.

Το πρωί της Κυριακής ωστόσο τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο από τους ανωτέρω αρχιερείς επί τη 58η επέτειο από της επανακομιδής της Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα, ενω κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας ο μητροπολίτης Πατρών προέβη εις την διάκονον χειροτονία του κ. Παναγιώτη Γιαννοπούλου, ο οποίος στην προσλαλιά του μίλησε με λόγους συγκινητικούς από βάθους καρδίας. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank
  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • 01

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις