Με επιτυχία οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασία στο Χολαργό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή που διοργάνωσαν ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, οι ενορίες Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού και Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού, μαζί με τον Σύλλογο Πελοποννησίων Χολαργού-Παπάγου, με γενικό θέμα «Μικρασία: 3000 χρόνια πολιτισμού. 100 χρόνια μνήμης».

Το πρωί της Κυριακής, στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό του Αγίου Χρυσοστόμου μητροπολίτου Σμύρνης και των αναιρεθέντων κληρικών και λαϊκών Μαρτύρων καθώς και Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατά την Μικρασιατική Καταστροφή. Ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα. Τον εξαιρετικό  πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε  ο κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης.

Το απόγευμα της Κυριακής, στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης εορταστική εκδήλωση μνήμης για τον μικρασιατικό ελληνισμό, με ιστορική αφήγηση «Από την Ιωνία στο Μοριά», θεατρικό δρώμενο από την θεατρική ομάδα «Φανερωθείτε», τραγούδια και ψαλτοτράγουδα από τη Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών και χορούς από τα παραδοσιακά χορευτικά τμήματα των ενοριών και του Συλλόγου Πελοποννησίων.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις