Καθώς και των παρεκκλησίων των Αγίων Αναστασίου του Πέρσου και Σεραφείμ του εν Δομβώ

Εγκαίνια ιερού ναού Αγίου Θωμά Αμαρουσίου από τον μητροπολίτη Κηφισίας Κύριλλο

Κατά την προβλεπόμενη εκκλησιαστική τάξη, τελέστηκαν το Σαββατοκύριακο από τον Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο, τα Εγκαίνια του ενοριακού ιερού ναού Αγίου Θωμά Αμαρουσίου καθώς και των παρεκκλησίων των Αγίων Αναστασίου του Πέρσου και Σεραφείμ του εν Δομβώ.

Κατά τον εσπερινό των εγκαινίων, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή και η κατάθεση των Ιερών λειψάνων των Οσιομαρτύρων Πατέρων των εν τη Ιερά Μονή Νταού Πεντέλης αναιρεθέντων και ακολούθως ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον εσπερινό συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων της περιοχής. Μετά το πέρας της αρτοκλασίας χειροθέτησε τον πρωτοψάλτη του ναού κ. Παύλο Καρανικόλα σε αναγνώστη και κατόπιν κήρυξε το Θείο λόγο, αναφερόμενος στις φάσεις ανεγέρσεως του ιερού ναού και εξηγώντας λεπτομερώς την αξία και την θεολογική σημασία των ιερών εγκαινίων.

Την κυριώνυμο ημέρα, ο κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον όρθρο, προεξήρχε της τελετής των εγκαινίων και ιερούργησε στο μυστήριο της θείας ευχαριστίας συμπαραστατούμενος από ιερείς και διακόνους, ενω προ της απολύσεως ο προϊστάμενος του ναού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν ώστε να φτάσει ο ναός του Αγίου Θωμά Αμαρουσίου στην σημερινή ημέρα. 

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις