ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Τα Τρίκαλα υποδέχτηκαν τεμάχιο Τιμίου Σταυρού και λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Με αισθήματα συγκίνησης και πνευματικής χαράς η πόλη των Τρικάλων υποδέχτηκε το απόγευμα της Κυριακής τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού καθώς και τεμάχιο των ιερών λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Τα ιερά θησαυρίσματα εκόμισε ο ηγούμενος της ιεράς μονής Τουρλιανής Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Παπαδόπουλος και τα υποδέχτηκαν στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, οι κληρικοί, οι αρχές και ο ευσεβής λαός της πόλης. 

Ακολούθησε δέηση από τον μητροπολίτη Τρίκκης έμπροσθεν του Τιμίου Σταυρού και των ιερών λειψάνων και ακολούθως τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός και ιερά αγρυπνία, προεξάρχοντος του κ. Χρυσοστόμου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών της μητροπόλεως. 

Πριν την απόλυση, ο μητροπολίτης Τρίκκης καλωσόρισε και επίσημα τον νέο πρωτοψάλτη του ναού κ. Χρήστο Οικονόμου, ο οποίος από εδώ και στο εξής θα κοσμεί με τη μελωδική του φωνή το δεξιό αναλόγιο και στη συνέχεια ευλόγησε ένα νιόπαντρο ζευγάρι που προσήλθε στο ναό για να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό καθώς και τα ιερά λείψανα.

Να σημειωθεί, ότι η έλευση του Τιμίου Ξύλου και των χαριτόβρυτων ιερών λειψάνων πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, όπου πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο ιερός ναός των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και θα παραμείνουν στο ναό για ευλογία και προσκύνηση, έως την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου. 

Φωτογραφίες: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις