Η μνήμη του Εθνοϊερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης στη μητρόπολη Κηφισίας

Η μνήμη του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Χρυσοστόμου Επισκόπου Σμύρνης και των συν αυτώ μαρτυρησάντων Αγίων Αρχιερέων Γρηγορίου Κυδωνιών, Αμβροσίου Μοσχονησίων, Προκοπίου Ικονίου, Ευθυμίου Ζήλων καθώς και των υπολοίπων κληρικών και λαϊκών που σφαγιάσθηκαν κατά την Μικρασιατική Καταστροφή και με την αφορμή της συμπληρώσεως ενός αιώνος από την θλιβερή επέτειο, τιμήθηκε την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην προσφυγική Νέα Ερυθραία και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου,  προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου, με την καθιέρωση προσκυνηταρίου προς τιμήν των εορταζομένων Αγίων. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό. Ανήμερα της εορτής, ο κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Εκάλης – Νέας Ερυθραίας Αρχιμανδρίτη π. Αθανάσιο Ντέτσικα, τους εφημερίους του Ναού, και τον Αρχιδιάκονο π. Ιάκωβο Χρόνη.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής. Το παρόν έδωσαν μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης με πρώτο τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γεώργιο Θωμάκο, καθώς και Μικρασιατικοί Σύλλογοι της περιοχής.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις