ΣΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΠΡΟΕΞΗΡΧΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ

O Χολαργός τίμησε την Παναγία Φανερωμένη στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε και φέτος η «Κυρά του Χολαργού» Παναγία η Φανερωμένη. Στις φετινές ακολουθίες προεξήρχε ο μητροπολίτης Κρήνης κ. Κύριλλος (Οικουμενικό Πατριαρχείο), όπου το απόγευμα της Δευτέρας χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χολαργού. Έπειτα, ακολούθησε η λιτανευτική πομπή υπό τους ήχους της μπάντας του Ελληνικού Στρατού, ενω πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη δέηση έξωθεν του νοσοκομείου «Metropolitan General» με ασθενείς συνοδούς και άτομα του προσωπικού να έχουν την ευκαιρία της προσκύνησης της ιερής εικόνας και του επιταφίου της Παναγίας.

Το πρωί της Τρίτης τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία, ενω πέραν του μητροπολίτη Κρήνης κ. Κύριλλου, τους εφημέριους του καθεδρικού ναού του Χολαργού, την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί ακόμη εφημέριοι γειτονικών ενοριών, ενώ το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Να σημειωθεί ότι τόσο την παραμονή της Θεομητορικής εορτής όσο και ανήμερα, οι πιστοί συνέρρευσαν κατά εκατοντάδες στον ομώνυμο ναό της οδού Φανερωμένης συμμετέχοντας με ιδιαίτερη προσήλωση στις ιερές ακολουθίες των «εννιάμερων της Παναγίας», γιορτή με την οποία ολοκληρώνεται με την ίδια πανηγυρική διάθεση η Κοίμηση και η Μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις