Παρακολούθησε ο μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων και πλήθος κόσμου

Καλλιτεχνική εκδήλωση για τον πολιούχο της Νάουσας

Με την καθιερωμένη καλλιτεχνική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος της πόλεως Ναούσης υπό την αιγίδα της ιεράς μητροπόλεως Βεροίας ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ οι εκδηλώσεις για τον προστάτη και πολιούχο της πόλεως, Όσιο Θεοφάνη τον Θαυματουργό. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο της πόλεως και στην αρχή απηύθυναν χαιρετισμό και ο δήμαρχος της πόλεως κ. Νικόλαος Καρανικόλας. Στη συνέχεια ο Φιλαρμονικός Σύλλογος Σκριπερού Κέρκυρας και η Φιλαρμονική Εταιρία Νάουσας απέδωσαν γνωστές μουσικές συνθέσεις από το ελληνικό και διεθνές κλασικό ρεπερτόριο.

Ο κ. Παντελεήμων στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων πως, “η πόλη μας η ηρωική και αγιο­τόκος πόλη της Ναούσης έχει κάθε λόγο να τιμά τον προστάτη και πολιούχο της, τον όσιο Θεοφάνη τον νέο και θαυματουργό ο οποί­ος αν και δεν καταγόταν από τον τόπο αυτόν, αν και ως μοναχός ενσάρκωνε με τη ζωή του τον λόγο του πρωτοκορυφαίου αποστόλου Παύλου «ουκ έχομεν ώδε μένου­σαν πόλιν αλλά την μέλλουσαν επιζητώμεν», απέδειξε επανειλημ­μένα και αποδεικνύει και στις ημέρες μας την αγάπη για αυτή την πόλη αλλά και τη μέριμνά του για τους κατοίκους της που τον τιμούν και τον ευλαβούνται”.

“Πριν από λίγες ημέρες εορτάσαμε με τις λατρευτικές εκδηλώσεις στον ναό της Παναγίας όπου φυλάσσεται η θαυματουργός και χαριτόβρυτη κάρα του αλλά και σε ολόκληρη σχεδόν την πόλη με την ιερά λιτανεία της εικόνας και της τιμίας κάρας του οσίου Θεοφά­νους με λαμπρότητα τη μνήμη του. Απόψε τον τιμούμε με έναν άλλο τρόπο σε συνεργασία με τη Δημο­τική αρχή με μία μουσική εκδή­λωση όπως καθιερώσαμε τα τελευ­ταία χρόνια έστω και αν η πανδημία μας εμπόδισε τα προη­γούμενα δύο να την πραγματο­ποιή­σουμε όπως θα θέλαμε”.

“Φέτος όμως έχουμε τη μεγάλη χαρά να τιμούμε τον άγιο πολιού­χο και προστάτη μας τον όσιο Θεοφάνη τον θαυματουργό, όχι μόνο με λόγια αλλά και με ήχους αρμονικούς όπως είναι οι ήχοι της μουσικής που θα ακούσουμε από­ψε. Τη χαρά μας για την αποψινή συναυλία αυξάνει η παρουσία του Φιλαρμονικού Συλλόγου Σκριπε­ρού Κερκύρας, ενός από τους παλαιότερους και ιστορικότερους μουσικούς συνδέσμους της Κερκύ­ρας η οποία ως γνωστόν φημί­ζε­ται για τη μουσική της παράδοση. Καλωσορίζουμε με πολλή χαρά και τιμή τα μέλη του Φιλαρμονικού Συλλόγου Σκριπερού στη Νάουσα και τους ευχαριστούμε από καρ­δίας για την πρόθυμη ανταπόκρισή τους και την παρουσία τους στην αποψινή συναυλία τιμής στον πολιούχο και προστάτη μας όσιο Θεοφάνη. Ευχαριστούμε όμως θερμά και τα μέλη της Φιλαρμονικής Εταιρίας Νάουσας, ενός Σωματείου με μακρά παράδοση και προσφορά στη μουσική”.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις