Με επικεφαλής τον μητροπολίτη Βεροίας Παντελεήμων

Μεγαλοπρεπής λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η καθιερωμένη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος σύμφωνα με την κερκυραϊκή παράδοση και την μεγαλοπρέπεια που αρμόζει με τη συμμετοχή των φιλαρμονικών, των μαθητών, των προσκόπων και άλλων συλλόγων του νησιού. Επικεφαλής της λιτανείας ήταν ο μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων και οι συμμετέχοντες μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος και Κερκύρας κ. Νεκτάριος.

Προηγήθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία στο ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος χοροστατούντος του μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμου με τη συμμετοχή πολλών ιερέων αλλά και πλήθος κόσμου, ο οποίος κατέκλυσε το ιερό προσκύνημα εσωτερικά και εξωτερικά. Στην ομιλία του ο σεβασμιώτατος έκανε μνεία περί της αφθαρσίας του ιερού λειψάνου και της χάριτος την οποίαν φέρει από τον Θεό ούτως ώστε να έχει την παρρησία ενώπιον του Θεού και έχοντας σύμμαχο την πίστη των ανθρώπων να ικετεύει τον τριαδικό θεό για να διασωθεί η νήσος της Κέρκυρας. Ευχήθηκε δε όλος ο κόσμος να αποκτήσει τη χάρη του Αγίου Σπυρίδωνος.

Να σημειωθεί ότι η τοπική εκκλησία της Κέρκυρας αλλά και εν γένει η εκκλησία μας εορτάζει την ανάμνηση του υπερφυούς θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος το οποίο έγινε το 1716, όταν επολιορκείτο η Κέρκυρα από τους Τούρκους και ο Άγιος Σπυρίδωνας διέσωσε τη νήσο με τον καταποντισμό και τη θαλασσοταραχή η οποία έγινε κατά την πολιορκία. Μάλιστα δε ένας εκ των Αγαρηνών ομολόγησε την θέα του Αγίου Σπυρίδωνος στον ορίζοντα εκδιώκοντας τους και απειλώντας τους.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις