Χοροστατούντος και ομιλούντος του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Τιμοθέου

Ξεκίνησαν οι ακολουθίες για τον προστάτη των Κερκυραίων Άγιο Σπυρίδωνα

Ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης στην Κέρκυρα οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος με το οποίο έσωσε την Κέρκυρα στις 11 Αυγούστου του 1716 από την πολιορκία των Τούρκων.

Στον προσκυνηματικό ιερό ναό του προστάτου της Κερκύρας Αγίου Σπυρίδωνος, τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος και ομιλούντος του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, στον οποίο συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμων, Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος και Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ο οποίος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τους αρχιερείς για τη συμμετοχή τους. 

Ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και σημείωσε πως και ο Άγιος Σπυρίδωνας ελλάμφθηκε στη ζωή του από το άκτιστο φως της Θείας Μεταμορφώσεως για αυτό και εμείς οι χριστιανοί έχοντας τον άγιο Σπυρίδωνα ως προστάτη στη ζωή μας, μπορούμε να προγευόμεθα και να βιώνουμε τα πνευματικά αγαθά με τα οποία τον προίκισε η χάρις του Τριαδικού θεού.

Οι εορτασμοί θα συνεχιστούν το πρωί της Πέμπτης με την θεία λειτουργία και την πάνδημη ιερά λιτανεία του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις