ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΑΓΩΝ

Ο εσπερινός της εορτής της Μεταμορφώσεως στην ιερά μονή Μεγάλου Μετεώρου

Κάλεσμα προς τους πιστούς για προσωπική ανανέωση και μεταμόρφωση έκανε από την πανηγυρίζουσα ιερά μονή Μεγάλου Μετεώρου στην Καλαμπάκα ο Μητροπολίτης Σταγών Θεόκλητος.

Ο ιεράρχης της μετεωρίτικης πολιτείας που το απόγευμα της παρασκευής προεξήρχε του πανηγυρικού εσπερινού για την μεγάλη δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, πλαισιωμένος από τον Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Μπουρλή, ο οποίος αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του αλλά και πλειάδας ηγουμένων και κληρικών, ανέφερε πως “αν θέλουμε να ακολουθήσουμε πραγματικά τον Χριστό θα πρέπει να μεταμορφωθούμε και εμείς μαζί του”.

Όπως τόνισε μάλιστα, “η μεταμόρφωση αυτή προϋποθέτει όμως έναν σκληρό αγώνα γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καθαρίσουμε την ψυχή μας”, ενώ κλείνοντας ο κ. Θεόκλητος ευχήθηκε “το φως της Μεταμορφώσεως να φωτίζει τις καρδιές όλων”. Εκατοντάδες ήταν οι προσκυνητές που προσήλθαν από ολόκληρη την Ελλάδα για ακόμη μία χρονιά ώστε να προσευχηθούν στην ιστορική ιερά μονή η οποία χρονολογείται από τον 14ο αιώνα.

Ο καθηγούμενος της μονής και πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σταγών τόσο για την αποψινή του παρουσία όσο και για αύριο το πρωί που θα προεξάρχει της θείας λειτουργίας. Να αναφερθεί ότι στον εόρτιο εσπερινό παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και σύσσωμη η μοναστική πολιτεία των Μετεώρων.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις